REKLAMI GEÇ

MMO’da kıran kırana yarış

MMO’da kıran kırana yarış

Haberdeki fotoğraf Makina Mühendisleri Odası genel kurulunun kıran kırana geçtiğinin göstergesi. 10. olağan genel kurulu bugün başlayan Makina Mühendisleri Odası’nda Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu ile Demokrat Makina Mühendisleri Grubu kıran kırana yarışıyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2014 Cumartesi, 15:53

SELAMİ AYDIN
18-19 Ocak tarihlerini kapsayan 10. ¬olağan genel kurul Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 9 bölgeden 3742 üyesi bulunan MMO’da çoğunluk aranmaksızın gerçekleşen genel kurulda iki liste yarışıyor.

İŞTE O LİSTELER
Mevcut başkan Bolat Ferhat Arıkan’ın başı çektiği Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu’nda Ercan Eker, Erdoğan Kiriş, Necdet Yağcıoğlu, Engin Tan, Hatice Süren ve Cüneyt Özsoy bulunuyor. Tefik Demirçalı’nın başında olduğu Demokrat Makina Mühendisleri Grubu’nda ise Mehmet Sarıca, Harun Kemal Öztürk, Mustafa Kurtuluş Sarıkaya, Fatih Dilbaz, Mustafa Yılmaz ve Nuri Kurun yönetime girmek için mücadele veriyor.

İLK YARIŞ DİVAN SEÇİMİNDE
Oylama işleminin yarın yapılacak olmasına karşın iki grup arasındaki çekişme ilk olarak divan oluşumu sırasında ortaya çıktı. Bolat Ferhat Arıkan’ın divan başkanı olarak önerdiği Aydın Temsilcisi Metin Albeyoğlu’na karşılık Tefik Demirçalı ise Prof. Dr. Cemal Meram’ı divana istedi. Önergelerin okunmasının ardından yapılan oylamada Albeyoğlu 176 oy alarak divan başkanı seçilirken Meram 140 oyda kaldı.

DİVAN ÜYELERİNDE DE BÜYÜK YARIŞ
İki grup arasındaki mücadele divan üyelerinin tespitine de yansıdı. Başkan Arıkan’a yakın grup divan başkanına yardımcılık yapmak için Ömer Yavuz’u sayman olarak da Sadık Onurkaya ile Yasin üzünlü’yü önerdi. Buna karşılık Demirçalı Mukadder Kepenekoğlu, Nihat Çapoğlu ve Burak Ökünc’ü önerdi. Yapılan oylamada sonuçlar değişmedi, Arıkan’ın önerdiği isimler 176 oy alırken Demirçalı’nın önerisine 140 kişi el kaldırdı.

OYLAR TEK TEK SAYILDI
Hem divan başkanının hem de divanda görev alacak kişilerin belirlendiği oylama öncesinde önerge sahiplerinden ikişer kişi kürsüye çağırılarak açık oylamada kullanılan oyları saymaları istendi. Önerge sahiplerinden birer kişi kürsü önünde salonun geneline hakim olurken birer kişi de sıralar arasında dolaşarak tüm oyları birlikte saydı. Bu durum 10.su gerçekleştirilen Makina Mühendisleri Odası genel kurulunda ilk kez yaşandı.

ARIKAN İKİ YILI ÖZETLEDİ
Başkan Bolat Ferhat Arıkan divan teşekkülünden sonra yaptığı konuşmada görev süresi boyunca meslektaşlarına layık olmaya çalıştığının altını çizdi, sonuç ne olursa olsun genel kuruldan odanın güçlenerek çıkacağını söyledi. İktidarı, ‘örgütümüzü yok etmek istiyor’ diye suçlayan Arıkan, “12 Eylül döneminde bile uygulanmayan karanlık düzenlemelere karşı karşıya kaldık. Gelir kaynaklarımızın kesilmesine karşı durduk. İlkelerimizi ve geleceğe dair umutlarımızı savunduk” dedi. Arıkan düzenlemeler ile oda gelirlerinin ciddi oranda düştüğüne işaret etti buna karşın yaptıkları çalışmalar ve onların maddi getirileri hakkında üyeleri bilgilendirdi.

KONGEREDEN NOTLAR
– 3742 üyesi bulunan Makina Mühendisleri Odası’nda genel kurulun ilk gününe katılım beklenenden az oldu.
– Genel kurul 2 Kasım’da hayatını kaybeden İbrahim Yener Acar’ın adını şube binasının ilk katındaki kongre salonuna verme kararı aldı.
– CHP Pamukkale Belediye Başkan Adamı İbrahim Vural kongre salonuna gelerek genel kurulu takip etti, üyelerle uzun uzun sohbet etti. Vural kongre salonunda yaklaşık iki saat bulundu.
– CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ve Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay da makina mühendislerini kongrelerinde yalnız bırakmadı.
– Oy kullanma işleminin yapılacağı Pazar günü sandıklar sabah saat 08:00’den akşam 17:00’ye kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı