REKLAMI GEÇ

Makine OSB’deki hız ödemelere bağlı

Makine OSB’deki hız ödemelere bağlı

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen aşama düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, arsa bedellerinin zamanında ödenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2018 Salı, 17:20

Makina ve makina aksamları imalatı yapan firmaların bir alanda belirli plan ve standartlar dahilinde yerleştirilmeleri ve belirli ihtiyaçlarını ortaklaşa giderebilmeleri adına kümelenmelerini sağlayacak, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar sürüyor.

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden arsa talep eden makine imalatçıları, Denizli Sanayi Odası ve MAKSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantıya, oluşuma katkı veren AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de katıldı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’de Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş amacının dağınık halde bulunan makina ve makina aksamları imalatı yapan firmaların bir alanda belirli plan ve standartlar dahilinde yerleştirilmeleri ve belirli ihtiyaçlarını ortaklaşa giderebilmeleri adına kümelenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

OSB’lerde bulunması gereken tüm sosyal tesislerin yanında, bir yaşam alanı olarak kurgulanan Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ortak kullanım alanlarının bölge içerisinde olacağına dikkat çeken Keçeci, “Bunlara örnek verecek olursak metal laboratuvarını, ortak kullanım atölyelerini, makine sektörü ile ilgili meslek lisesini ve tedarikçiler için kiralık işyerlerini gösterebiliriz” dedi.

Keçeci, çalışmaların daha hızlı sonuçlandırılabilmesi için planlanan bölgeye gelecek taleplerin önemine de değinerek, “Bölge sahası içinde toplam 2.580.853,38 M²’lik alanın 998.982,64. M²’si şahıs arazisi, 1.346.389,61 M²’s, TOKİ arazisi, 235.481,13 M²’si de Hazine arazisidir. Brüt 2.580.853,38 M²’lik alandan yaklaşık net 1.200.000 M² kullanılabilir parsel çıkacağını tahmin ediyoruz. Arsa talep eden firmaların arsa bedellerini zamanında ödemeleri halinde; çalışmaların 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.

Diğer taraftan toplantıda makine imalatı yapan sanayicilere seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Organize sanayi bölgeleri demek, istihdam demektir. Yeni istihdam kapıları açmak için çalışmak da bizim görevimizdir. Bu OSB’nin kurulması için elimden geldiğince sizlere destek olacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı