REKLAMI GEÇ

Makine sanayicileri OSB yeri istedi

Makine sanayicileri OSB yeri istedi

Denizli Sanayi Odası’nın (DSO) ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile makine imalatı yapan sanayiciler bir araya geldi. Sanayicilerin Makine Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yer isteğine Zolan, “Bu kadar güzel ve doğru bir talep yok” karşılığını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2015 Salı, 14:27

DSO’da, ildeki makine sanayinin durumu ve ileriye dönük planlamaların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, makine sanayicileri katıldı.

“MAKİNE İHRACATI YÜZDE 20 SEVİYESİNE ÇIKMALI”
Toplantının açılışında makine sektörü ile ilgili genel bilgiler veren DSO Başkanı Müjdat Keçeci, sektörün Türkiye ihracatındaki payının yüzde 9 olduğunu, gelişmiş ülkelerde ise bu oranın 20 seviyelerinde bulunduğunu, Türkiye’nin de gelişmiş ülkeler arasına girebilmesi için öncelikle makine sektörünün ihracattaki payının bu seviyelere ulaşması gerektiğini söyledi.

“TEŞVİK DEĞİL OSB YERİ İSTİYORLAR”
Sektörün Denizli’deki durumuna da değinen Keçeci, “Makine sektörümüz, bu yıl Denizli’den yapılan ihracatta oranını arttıran tek sektör olarak kayda geçti. Sanayicilerimiz, demir yığınını zekasıyla diğer sektörlere hizmet edecek makinelere dönüştürüyorlar. Denizli’mizin ve Türkiye’mizin geleceği için bu sektörün desteklenmesi gerekiyor. Denizli’deki makine sektörünün temsilcileri teşvik ya da destek istemiyor. Sadece kendilerine yakışır ve hep bir arada olabilecekleri bir organize sanayi bölgesi istiyorlar” dedi.

ZOLAN: GÜZEL VE DOĞRU TALEP
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, makine olmadan sanayi anlamında hiçbir şey yapılamayacağını, geçmiş yıllarda yapılan ihracatın yüzde 80’inin makine ithalatıyla kaybedildiğini, hükümetin son Teşvik Yasası ile ithalatı önleyen sektörleri desteklediğini belirtti.

Özellikle yurtdışından gelen bir müşterinin bakış açısı için kimlik ve görünümün önemli olduğuna işaret eden Zolan, “Makinecilerin Ar-Ge ile bir arada olması lazım. Bir arada olmak kadar güzel ve doğru bir talep yok. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

700 BİN METREKARE YER İSTİYORLAR
Denizli’deki makine sektörü, son 2 yıldır Denizli Sanayi Odası bünyesinde kümelenme çalışmalarını sürdürüyor. Denizlili makineciler, 2016’da savunma sanayiine yönelik çalışmalarına yeniden başlamayı hedefliyor. Ancak en büyük problemleri, üretim alanı yetersizliği. Sektörde yapılan bir talep araştırması, Denizli’deki makine imalatçılarının en az 700 bin metrekarelik alana ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı