REKLAMI GEÇ

MALİ MÜŞAVİRLER BALOSUNDA İLGİNÇ ÇIKIŞ

MALİ MÜŞAVİRLER BALOSUNDA İLGİNÇ ÇIKIŞ

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyelerine yönelik Cumhuriyet Balosu gerçekleştirdi. Konuşma yapan Başkan Horzum ; “Bir şeyler içerken Cumhuriyetin türküsünü söylemek kolay. Göbeğini kaşıyan adam sen de cumhuriyete sahip çık” dedi, mesajı salon dışındaki siyasetçilere verdiğini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2017 Pazar, 12:13

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, dün akşam Dedeman Otel’de Cumhuriyet Balosu’nda bir araya geldi. Yaklaşik 400 mali müşavirin aileleri ile birlikte katıldığı baloda, meslekte 25’nci yılını dolduran 227 kişiye plaket verildi.

Renkli bir ortamda geçen baloda konuşma yapan Denizli SMMMO Başkanı Ali Osman Horzum hem meslek mensuplarına hem de oda dışındaki siyasilere mesaj gönderdi.

Konuşmasına cumhuriyetin kahramanlarını anarak başlayan Horzum, cumhuriyetin ilan sürecini anlattı, o dönemdeki şartları gündeme getirdi.

CAMİLERİMİZDE HİLAL DEĞİL, HAC OLURDU
Kurtuluş savaşı kahramanlarından örnekler veren Horzum, “Biz cumhuriyetin bedelini yüzbinlerce insanımızın knıyla ödedik” dedi. Horzum sözlerini şöyle sürdürdü; “Şayet bu kurtuluş mücadelesi verilmemiş olsayda şu anda Edirne’den Kars’a kadar camilerimizde hilal yerine hac işareti olurdu. Bu kadar ötekileştirmeye rağmen, siyaset ikliminin bu kadar kötü olduğu, 15 Temmuz’ların yaşandığı bir ülkede, ey dindar arkadaşım, ey gayrimüslim arkadaşım, Türk’ü de Ermeni’si de Çeçeni de bu bağımsız ülkede rahat yaşayabiliyorsa, din ve vicdan özgürlüğü varsa, insanlar dininden, dilinden, ırkından dolayı ayrım görmüyorsa bu cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyete sahip çıkma günleri bu günlerdir. Cumhuriyetin yılda bir kez bizim onu hatırlamamıza ihtiyacı vardır ama Türk Milleti’nin her saniye cumhuriyete ihtiyacı vardır”

Cumhuriyetin yıkılmaz bir kale olduğunu söyleyen Başkan Ali Osman Horzum, “Daha dün yaşadığımız 15 Temmuz’u unutmadık. 28 Şubat’ı, 80 darbesini, 60 ihtilalini nasıl unutmadıysak 15 Temmuz’u da unutmayacağız. Halkın direnişi, dik duruşu içerde ve dışarda cumhuriyetimizi yıkmak isteyerlere ‘dur’ demiştir. Görülmüştür ki 1923’te taçlandırılan Cumhuriyetimiz yıkılmaz bir kaledir” dedi.

GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM
Horzum yaklaşık 10 dakika süren konuşmasının bir bölümünde mesajı meslektaşlarının dışındaki kişilere de iletti. “Salona konuşmak kolay şimdi de salon dışına çıkalım” diyen Başkan Horzum sözlerine şöyle devam etti: “Bir çok arkadaşım var. Siyasi görüşümden, siyasi partimden… Oturdukları zaman cumhuriyet ve demokrasiyi savunurlar da yarınki cumhuriyet yürüyüşüne gelip bir türlü cumhuriyeti savunmazlar. Göbeklerini kaşıyarak ellerindeki bardaktan bir şey içerken cumhuriyet türküsünü söylemek kolaydır. Ama bu cumhuriyet meydanlarda kazanıldı, savaş alanlarında kazanıldı. Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç var, cumhuriyete ve onun geleceğine sahip çıkmaya… Cumhuriyet yürüyüşünüze hepinizi davet ediyorum. Omuz verin, destek olun.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Denizli SMMMO’nın 1990 yılında bugünkü statüsüne geldiğini hatırlatan Başkan Ali Osman Horzum, yönetim olarak geçmişe vefayı unutmayan bir yönetim anlayışına sahip olduklarını söyledi. Meslekte 25 yılını dolduranlara plaket vereceklerini hatırlatan Horzum, “Meslekte 25 yıldan çok daha fazlasını dolduran büyüklerimiz var. Üstadlarımıza, abilerimize bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki onlar 25 yıldan çok daha fazlasını verdiler” dedi.

Geç saatlere kadar süren etkinlikte Denizlili mali müşavirler ve aileleri dostluklarını pekiştirme fırsatı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı