REKLAMI GEÇ

Meslektaşları Salih Basmacı’yı andı

Meslektaşları Salih Basmacı’yı andı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi, 12 Eylül’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren odanın kurucu başkanı ve tanınmış siyasetçilerden Salih Basmacı için anma töreni düzenledi. Basmacı’nın kızı CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın da katıldığı anma töreninde, gözyaşları içerisinde anılar paylaşıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2016 Cuma, 18:20

İMO Denizli Şubesi, 12 Eylül’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren odanın kurucu başkanı ve siyasetçi Salih Basmacı için anma programı düzenledi.

TMMOB Salonu’nda gerçekleştirilen anma törenine, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, eski Belediye Başkanı Ali Marım, İMO eski başkanlarından Mehmet Acar ile İMO Denizli Şube Başkanı Murat Şenel ve inşaat mühendisleri katıldı.

ŞENEL: “MESLEKİ DURUŞU İLE BİZLERE ÖRNEK OLDU”
İnşaat mühendislerinin İMO Denizli Temsilciği bünyesinde örgütlenmesini sağlayan kurucu oda başkanı Mehmet Salih Basmacı’nın, yaşadığı kente ilkleri getiren öncü bir mühendis olduğunun vurgulandığı toplantıda, Oda Başkanı Murat Şenel, “ Odamızın kuruculuğunu üstlenen ve bugünlere gelmesinde büyük emek sarfeden Mehmet Salih Basmacı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleki duruşu ile bizlere örnek olan Basmacı’yı anmak için bu töreni düzenledik” dedi.

imo-salih-basmaci-anma-1

BASMACI: “MESLEKTE DE SİYASETTE DE BABAMI ÖRNEK ALDIM”
Basmacı’nın kızı inşaat mühendisi ve CHP Milletvekili Melike Basmacı ise, babasını hem meslek hem de siyasi hayatında hep örnek aldığını belirterek, “Babam her zaman TMMOB’lu olmanın gururunu yaşamıştır. TMMOB’un her zaman dik duruşunu ondan öğrendim. Hem mesleğimde hem de siyasette benim her zaman öğretmenim olmuştur. Kendisine çok şey borçluyum” dedi.

MARIM: “ERKEN KAYBETTİK”
Mehmet Salih Basmacı’nın oda başkanlığı yaptığı dönemde, kendisinin de Denizli Belediyesi’nde inşaat mühendisi olarak göreve başladığını belirten eski Denizli Belediyesi Başkanı Ali Marım, “Belediye başkanlığım dönemimde de birlikte çalışma fırsatı buldum. Basmacı’nın girişimleriyle İnşaat Mühendisleri Odası ve belediye işbirliği ile Denizli’de güzel hizmetler yaptık. Denizli’de daha güvenli binaların yapılması için inşaatların denetlenmesi gibi projeleri hayata geçirdik. Salih Basmacı’nın daha yapacak çok projesi vardı. Onu erken kaybettik” diye konuştu.

Oda Başkanlığı görevini Mehmet Salih Basmacı’dan devralan İMO eski başkanlarından Mehmet Acar da Basmacı ile ilgili anılarını katılımcılarıyla paylaştı.
Konuşmaların ardından Mehmet Salih Basmacı’nın, özgeçmişi slayt eşliğinde katılımcılara aktarıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı