REKLAMI GEÇ

Mimarlardan Belediyelere yol haritası

Mimarlardan Belediyelere yol haritası

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Cüneyt Zeytinci, Yerel Yönetimler, Kentleşme ve Demokrasi Sempozyumu sonuç bildirgesini açıkladı. Yerel yönetim anlayışından, kentsel hizmetlere kadar birçok alanda önerilerin yer aldığı bildirge, belediyeler için yol haritası niteliğinde.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2014 Perşembe, 14:37

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, Mimarlar Odası’nın İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘Yerel Yönetim, Kentleşme ve Demokrasi Sempozyumu’nun sonuç bildirgesini açıkladı.

Zeytinci, sempozyum sonuç bildirgesi ile 2014 Yerel Seçimleri öncesinde son dönemdeki yasal düzenlemeler ve uygulamalara bağlı olarak, kamusal-toplumsal işlevini giderek yitirmeye başlayan yerel yönetimlere ilişkin endişelerini ve önerilerini, yerel yönetim ve kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti.

BELEDİYELERE YOL HARİTASI
‘Yerel Yönetim Anlayışı’, ‘Kentsel Hizmetler’, ‘Kentsel Dönüşüm’, ‘Kültürel Mirasın Korunması ve Geliştirilmesi’, ‘Doğal ve Yapılaşmış Çevre’, ‘Demokratik Kent Yönetimi’ gibi ana başlıklarda toplanan Sempozyum Sonuç Bildirgesi’nin 5 sayfadan oluştuğunu açıklayan Zeytinci,  sempozyumda alınan kararların takipçisi olacaklarını söyledi.

Zeytinci, “Mimarlar, merkezi ve yerel yönetimleri, tüm eylemlerini hukukun üstünlüğü ilkesinden alan; kamu yararını ön planda tutan; kentlerdeki gelişmelerin insan odaklı, doğal ve kültürel değerlere saygılı, çağdaş yaşam koşullarına uygun olmasını öngören; kentsel mekanizmaların günlük politik davranışlar ile yönlendirilmemesi gerektiğini düşünen bir anlayışla ele almaya davet etmektedir” dedi.

MİMARLARDAN TOKİ UYARISI
“Kentsel dönüşüm adı altında özellikle TOKİ eliyledenizli-mimarlar-odasi-cuneyt-zeytinci-ic gerçekleştirilen yabancılaştırıcı, mülksüzleştiren konut projeleri ile toplumumuz geleneksel bağlarından koparılmakta, kültürel yaşam hakkı ihlalleri yaşanmaktadır” diyen Zeytinci,  yerel seçim öncesi siyasi partilerin belediye başkan adaylarını uyardı. Zeytinci, “Yerinde çözümler üreten, tarihi ve kültürel, yerel ve estetik değerlere sahip bir anlayışla sürecin ele alınması gerekmektedir” diye konuştu.

Zeytinci ayrıca sempozyum sonuç bildirgesinde, “Bütün anti-demokratik baskılara karşın, toplumun bütün duyarlı kesimleri, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, bilim ve sanat çevreleriyle birlikte demokrasi mücadelesini sürdürmeye kararlı olduğu” ifadesinin de yer aldığını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı