REKLAMI GEÇ

Plaket yerine çam fidanı

Plaket yerine çam fidanı

Mimarlar Odası Denizli Şubesi üyeleri, TMMOB Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60. yıldönümünü düzenledikleri kokteylle kutladı. Hükümetin TMMOB’a yönelik etkisizleştirme politikalarını eleştiren Mimarlar Odası Başkanı Cüneyt Zeytinci, geceye sponsor olan firmalara plaket yerine 100 ‘er tane çam fidanı hediye ederek, Başbakan Davutoğlu’nun plaket yasağını da desteklemiş oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2014 Cumartesi, 10:22

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, kuruluşlarının 60. yıldönümünü kutladı. Çok sayıda mimarın katıldığı kokteylin açılış konuşmasını Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci yaptı.

İzlenen tutarsız ve hukuksuz planlama politikaları sonucu kentsel dokunun, tarihsel mirasın ve doğal çevrenin geri dönülemez biçimde değiştirildiğini belirten Zeytinci, “Bu politikaların önünde engel olarak görülen nitelikli mimarlık ve planlama hizmetleri ise kısıtlanmakta, bu hizmetlerin üretim süreçleri baskılar yoluyla önemsizleştirilmektedir” dedi.
Mimarlar Odası’nın kurulduğu tarihten bu yana çalışmalarını, ülke ve kamu yararına yürüttüğünü ve kentlerin kimlikli, planlı ve sağlıklı gelişmesi için emek harcamaya devam ettiğini vurgulayan Zeytinci, “Mimarlar Odası sağlıksız ve düzensiz kentleşmeye yol açacak şehircilik bilimine ve kamu yararına aykırı olan plan ve uygulamalara karşı mücadelesini sürdürmektedir” diye konuştu.

denizli-mimarlar-odasi-kokteyl-ic

Zeytinci, açılış konuşmasının ardından geceye sponsor olan firmalara teşekkür etti. Zeytinci, firma temsilcilerine teşekkür plaketi yerine 100’er tane çam fidanı bağışladıklarını gösteren belgeleri hediye etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuda tasarruf tedbirleri dolayısıyla plaket verilmesini yasaklamıştı. Yasağa ilk uyan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bir törende Başbakan’a plaket vermeyerek Acıpayam Elmadağ’daki TEMA ormanına fidan bağışlamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı