REKLAMI GEÇ

Tam 5 başkan adayı var

Tam 5 başkan adayı var

Yıllarca tek liste ile seçim kazanan son dönemlerinde Şükrü Çulha, Hüseyin Beyazıt ve Alparslan Albay’ın rakipliklerine rağmen makamını kaybetmeyen Necdet Yılmaz, Mayıs ayındaki genel kurulda aday olamıyor. Yılmaz’ın yokluğu diğer adaylara fırsat oldu ve odada şimdilik 5 aday var.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 10 Mart 2016 Perşembe, 17:28

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası 20 yıldan uzun süre sonra ilk kez Necdet Yılmaz’ın başkan olmadığı bir yönetim belirleyecek. Odada 14-15 Mayıs tarihleri arasında seçim genel kurul yapılacak. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması durumunda ikinci toplantı 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

NECDET YILMAZ ADAY OLAMIYOR?
Yeni yasal düzenlemeler odanın 20 yıldan uzun süredir başkanlık yükünü çeken Necdet Yılmaz’ın yeniden aday olmasının önüne geçiyor. Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın dernek olduğu dönemlerden bu yana görev alan Necdet Yılmaz ilk kez yönetim kadrolarının dışında kalacak. Başkan olarak çıktığı pek çok seçime tek liste ile giren son dönemlerde ise Şükrü Çulha, Hüseyin Beyazıt ve Alparslan Albay gibi rakiplere karşı koltuğunu koruyan Necdet Yılmaz’ın yokluğunda ise odada tam bir aday enflasyonu yaşanıyor.

ADAY SAYISI ŞİMDİLİK 5
Genel kurula yaklaşık iki ay gibi bir süre olmasına rağmen Denizli SMMMO’da şimdiden aday sayısı 5’i buldu. Odada ilk olarak Bağımsız Meslek Grubu adına Ali Osman Horzum adaylığını açıklamıştı. Horzum’un ardından Birlik Dayanışma Grubu adına Necdet Bardan adaylığını duyurmuştu. Ne var ki Bardan ve grubu arasında daha sonra ayrılık yaşandı. Birlik Dayanışma Grubu Himmet Yavaş’ın adaylığında yoluna devam etme kararı aldı. Yavaş yarın resmen adaylığını kamuoyu ile paylaşacak.

BARDAN’IN DA ADAYLIĞI SÜRÜYOR
Daha önce adaylığını duyuran Necdet Bardan da adaylıktan çekilmiş değil. Bardan ve ekibinin Meslekte Değişim Grubu adıyla hareket ettiği öğrenildi. Oda seçimlerine Meslekte Birlik Grubu adına Hakan Şirin başkan adayı olacak son olarak Meslekte Erdem Grubu’nun adayı ise Hasan Akgün olarak üyelerden oy isteyecek. 9 dönem başkanlık yapan ve mevcut yönetimde de bu görevi sürdüren Necdet Yılmaz’ın da Birlik Dayanışma Grubu adına Himmet Yavaş’a destek verdiği öğrenildi.

OYLAMA YAPILMIŞTI
Son dönemin en tartışmalı olayı ise Bardan isminin Birlik Dayanışma Grubu ile öne çıkmasından sonra grubun Himmet Yavaş ile yola devam etme kararı alması oldu. Grup üyeleri bir süre önce “Koordinasyon Kurulu” üyeleri arasında kimin başkan adayı olacağına ilişkin bir yoklama yapmış bu yoklamada Necdet Bardan ismi öne çıkmıştı. Oylamaya Bardan ile birlikte Osman Erdemir, Mehmet Sarıgöl, Zafer Özen ve Aykut Yıldırım isimleri de girmişti. Grubun adayı olan Himmet Yavaş ise bu isimler arasında yarışmamıştı. Yavaş zaten koordinasyon kurulunda tercih yapan üyelerden biriydi.

MALİYENİN ARKASINDA KIYAMET KOPTU
Bardan isminin öne çıkmasından sonra başkan adayının süratle çalışmalara başlaması tartışmaların odağı oldu. Grubun bazı üyeleri Bardan’ın resmi aday olmadığı itirazında bulununca maliyenin arkasında yer alan bir kafetaryada grup toplantısı yapıldı. Burada Necdet Bardan’a yönelik “Grubun adaylık kararını açıklamasından önce hareket ettiği, kendini başkan adayı ilan ettiği, oylamanın bir eğilim yoklaması olduğu” yönünde eleştiriler yöneltildi. Bardan ise o toplantıda koordinasyon kurulu üyeleri ve adaylar arasında yapılan centilmenlik anlaşmasını işaret ederek başkan adayı olduğunu söyledi. Grup toplantısındaki tartışma zaman zaman sert sözlerle sürdü ve grup üyeleri ikiye bölündü.

TEKLİFLER İŞE YARAMADI
Oda Başkanı Necdet Yılmaz’ın ortamı yatıştırmak adına gündeme getirdiği öneriler de kabul görmedi. Grup daha sonra yeni bir başkan arayışına girdi. Tüm camiayı kucaklayacak, herkesin desteğini alabilecek, ağabeylik yapabilecek başkan adayı olarak Himmet Yavaş’ın ismi kabul gördü. Meslekte Değişim Grubu adına adaylığı süren Necdet Bardan ise yeni bir ekiple yeni bir isimle yola devam etme kararı aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı