REKLAMI GEÇ

Denizli’nin en araştırmacı 8 şirketi

Denizli’nin en araştırmacı 8 şirketi

Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırmasının 2017 yılı sonuçları açıklandı. Listeye Denizli’den 8 firma girmeyi başardı. Araştırma ve geliştirmede Denizli’nin amiral gemisi ise Kocaer Haddecilik oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2018 Çarşamba, 11:40

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırmasının 2017 yılı sonuçlarını değerlendirdi.

Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketinin, 1.674.543.328 lira ile ASELSAN olduğunu belirten Keçeci, “ASELSAN, 2017’de cirosunun yüzde 31’ini Ar-Ge’ye ayırmış. Bu araştırmaya göre listede Denizli’den 8 firma yer alıyor” dedi.


Listeye Denizli’den 8 firmanın girdiğini belirten Keçeci, “Listenin 46. sırasında yer alan Kocaer Haddecilik 2017 yılında 17.827.503 lira Ar-Ge harcaması yapmış. Kocaer’in Ar-Ge personel sayısı 33 ve 2018 yılı için Ar-Ge harcaması için planlanan bütçesi ise 15.000.000 lira olarak açıklandı” dedi.

Denizli’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan firmaların sırasıyla Menderes Tekstil, Ozanteks Tekstil, Pamukkale Kablo, Elsan Elektrik, Gamateks Tekstil, Nexans ve Erikoğlu Emaye Bakır olduğunu dile getiren Keçeci, “Ar-Ge 250’nin üst sıralarına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da savunma ve havacılık, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerinin damga vurduklarını görüyoruz. Ar-Ge merkezlerinde 1300 Ar-Ge personelinin görev yapması da sevindirici bir durum. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın daha fazla olmasını ümit ediyoruz. Denizli’den 8 firmamızın bu listede yer alması ayrı bir gurur kaynağı. Bu demek oluyor ki Denizli sanayicisi Ar-Ge’ye önem veriyor ve sanayimiz gelecek vadediyor” dedi.

İŞTE DENİZLİ’NİN AR-GE HARCAMASI YAPAN FİRMALARI:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı