REKLAMI GEÇ

Türkiye adalette 4. sırada

Türkiye adalette 4. sırada

Denizli AB Bilgi Merkezi, Avrupa İnsan Haklari Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvuru süreci konulu panele katılan Av. Gökçe Türkyılmaz, Türkiye’nin şu anda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Ukrayna, İtalya ve Rusya’dan sonra en çok başvurusu olan 4. ülke olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2015 Çarşamba, 11:10

Denizli Sanayi Odası bünyesinde 1997 yılından beri AB Türkiye Delegasyonu mali desteğiyle faaliyet gösteren Denizli AB Bilgi Merkezi, 15 Eylül Dünya Demokrasi Günü’nde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvuru süreci konularının ele alındığı bir panel düzenledi.

Denizli AB Bilgi Merkezi, Denizli Barosu işbirliğiyle düzenlediği panelde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görev yapan Av. Gökçe Türkyılmaz’ı ağırladı. Türkyılmaz, Denizlili avukatlara Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hakkında bilgiler verirken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvuru mekanizmasındaki son değişikliklerini aktardı. 

denizli-dso-turkiye-adalette-dorduncu-sirada-ic-1

Panelin açış konuşmasını yapan Denizli Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat İlhan, “Öncelikle hukukçu bir başkanı olan Denizli Sanayi Odası’na bünyesinde bulunan AB Bilgi Merkezi aracılığıyla böyle bir aktivite tertip ettiği için teşekkür ediyorum. Ülkemiz için önemli bir kurum olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görev yapan meslektaşları Av. Gökçe Türkyılmaz’ı Denizli Barosu’nda Denizlili avukatlarla buluşturmanın kendileri için şans olduğunu düşünüyorum” dedi.

denizli-dso-turkiye-adalette-dorduncu-sirada-ic

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise yaklaşık 20 yıldır DSO bünyesinde bulunan AB Bilgi Merkezi’nin her sene gerçekleştirdiği etkinliklerle AB’nin temelini oluşturan değerleri tanıtmaya yönelik çalışmalar yaptığını belirtti.
Keçeci, “Bugün, Demokrasi Günü’nde, demokrasinin temel prensiplerinden olan hak, hukuk ve adalet kavramlarına odaklanmak istedik ve Denizli Barosu ile birlikte bu etkinliği organize ettik” şeklinde konuştu.

denizli-dso-turkiye-adalette-dorduncu-sirada-ic-2

TÜRKİYE’NİN 9.488 DAVASI VAR
Panel konuşmacısı Av. Gökçe Türkyılmaz, Avrupa Konseyi’nin bir parçası olarak kurulan ve Türkiye’nin de kabul ettiği Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin uygulanmasını denetleyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Türkiye’nin şu anda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Ukrayna, İtalya ve Rusya’dan sonra en çok başvurusu olan 4. ülke olduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Türkiye’nin şu anda 9.488 davası bulunuyor. Bu davaların yarısında dahi hak ihlali kararı verildiğini düşünürsek, Türkiye’nin ciddi bir tazminat talebiyle karşı karşıya olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Denizli Barosu’na kayıtlı yaklaşık 150 avukatın katıldığı panel, katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle planlanandan uzun sürdü.

ORGANİZASYON ETKİNLİKLERLE RENKLENDİ
Ayrıca Denizli AB Bilgi Merkezi, 15 Eylül Dünya Demokrasi Günü çerçevesinde, sabah saatlerinde Forum Çamlık AVM’de çocuklara yönelik demokrasi etkinlikleri düzenledi. Etkinlikte, demokrasi trenine binen çocuklar, demokrasiyi resmetti. Pek çok demokrasi konulu oyun da oynayan çocuklara, Denizli AB Bilgi Merkezi tarafından günün anısına Avrupa Birliği çocuk kitapları ve rüzgar gülü, balon, şapka gibi hediyeler dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı