REKLAMI GEÇ

Veteriner hekimler haklarının peşinde

Veteriner hekimler haklarının peşinde

Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeni ile Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Berberoğlu, burada yapmış olduğunu konuşmada sürdürülebilir kalkınmanın altını çizerek, “Sürdürülebilir bir gıda güvenliğinin tesis edilebilmesi için, hayvansal üretim sürecinin, çiftlikten başlayarak sofraya ulaşıncaya kadar devam etmesi zorunludur. Veteriner Hekimlerin, yetki ve sorumluluklarını yerine getirirken, hiçbir etki altında kalmadan, özgür iradeleri ile karar verebilecekleri bir ortamda çalışmalarına imkan sağlanması gerekir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2018 Cumartesi, 16:23

Denizli Veteriner Hekimler Odası Üyeleri, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, yaptığı açıklamada, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nün bu yılki temasının ‘Sürdürülebilir kalkınmada, geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini iyileştirmedeki Veteriner Hekimlik Mesleğinin Rolü’ olarak belirlendiğini kaydetti.

Veteriner Hekimlerin sürdürülebilir kalkınmaya önemli katkıları olduğunu belirten Berberoğlu, “Dünya Veteriner Hekimler Birliği, her yıl Nisan ayının son cumartesi gününü ‘Dünya Veteriner Hekimler Günü’ olarak kutlanmasını kararlaştırmış ve 2000 yılından günümüze kadar bu tarih, ülkemiz de dahil olmak üzere tüm Dünya ülkelerinde “Dünya Veteriner Hekimler Günü” olarak kutlanmaktadır. 2018 yılı için belirlenen tema, sürdürülebilir kalkınmada, geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini iyileştirmedeki Veteriner Hekimlik mesleğinin rolü’ olarak belirlenmiştir” dedi.

“GÜVENLİ GIDANIN TEMEL ÖGESİ, VETERİNER HEKİMLERDİR”
Veteriner hekimlerin temel sorunlarına çözüm bulunmasını beklediklerini ifade eden Berberoğlu şunları söyledi, “Bugün, Dünyanın temel sorunlarından birisi de, güvenli gıdaya ulaşma konusunda yaşanan sıkıntılardır. Güvenli gıda, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir paydaşıdır. Gıda güvenliğinin temel öğesi de veteriner hekimlerdir. Veteriner hekim olmadan sürdürülebilir bir gıda güvenliğinin sağlanması mümkün değildir. Bundan dolayı, sağlıklı hayvan yetiştirmeden sağlıklı gıda üretilemez. Burada tek yetkili ve sorumlu meslek veteriner hekimlerdir. Sürdürülebilir bir gıda güvenliğinin tesis edilebilmesi için, hayvansal üretim sürecinin, çiftlikten başlayarak sofraya ulaşıncaya kadar devam etmesi zorunludur. Veteriner Hekimlerin, yetki ve sorumluluklarını yerine getirirken, hiçbir etki altında kalmadan, özgür iradeleri ile karar verebilecekleri bir ortamda çalışmalarına imkan sağlanması gerekir” diye konuştu.

“VETERİNER HEKİMLER ÖZLÜK HAKLARI ERİMEKTEDİR”
Veteriner hekimler, yürüttükleri bu önemli ve zorlu hizmetlere rağmen, hizmetlerinin karşılığını ve toplumda hak ettiği yeri alamadıklarını belirten Berberoğlu, “Kamuda görev alan veteriner hekimlerin özlük hakları her geçen gün erimektedir. Veteriner Hekimler 30 yıldır uzmanlık eğitiminden mahrum bırakılmışlardır. Bu kanunla ilgili değişiklik teklifimiz yıllardır bakanlıkta beklemektedir.Bu sorunlarımızın çözüleceği umuduyla, özveriyle çalışan veteriner hekimlerimizin bu özel gününü kutlarım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı