REKLAMI GEÇ

WWF İsveç temsilcileri sanayicilerle buluştu

WWF İsveç temsilcileri sanayicilerle buluştu

Doğal Hayatı Koruma Vakfı İsveç temsilcileri, DSO’yu ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2018 Perşembe, 14:03

Büyük Menderes Nehrinde kritik seviyelere ulaştığı tespit edilen kirliliğin önüne geçmeyi hedefleyen ‘Tekstil Sektöründe Temiz Üretimin Yaygınlaşması’ hareketi kapsamında, konunun ilgili taraflarıyla bir araya gelen Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), bugün Denizli Sanayi Odası’ndaydı.

Büyük Menderes havzasına etkisi olan Denizlili sanayi kuruluşlarının, özellikle tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde, havza sularının korunması ve temiz üretim konusunda farkındalık yaratmak amacında olduklarını dile getiren WWF temsilcileri, Çin başta olmak üzere Hindistan, Pakistan gibi diğer ülkelerde de yaptıkları işbirliklerinden ve başlattıkları aksiyonlardan bahsetti.

Bahsi geçen harekete dahil olan ünlü İsveçli H&M ve İkea gibi markaların başarı öykülerinden ve geçtikleri aşamalardan bahseden İsveçli WWF uzmanları, bu markalarla çalışmakta olan Denizlili tekstil firmalarımızla da yakın temasta olmak istediklerini ifade ettiler.

Temiz üretim uygulamalarının metotları, faydaları ve bu uygulamalar için finansman kaynaklarına erişim gibi konuları içeren bir rehberin kısa zamanda Denizli’de yaygınlaştırılması ve bu bağlamda farkındalığın arttırılması için önerilerin masaya yatırıldığı toplantıda, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İ. Okan Konyalıoğlu, Sanayi Odası olarak gelecek projelerde konuyla ilgili tüm paydaşlarla beraber, ortak adımlar atmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı