REKLAMI GEÇ

Yabancı müşteriler inovatif ürünler istiyor

Yabancı müşteriler inovatif ürünler istiyor

Denizli Sanayi Odası’nın (DSO) kasım ayı meclis toplantısında, Ar-Ge ve inovasyon ürünler konusu ele alınırken, yabancı müşterilerin inovatif ürün taleplerinin giderek arttığı vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2016 Perşembe, 12:05

DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde ilimizde ve ülkemizde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. İnovasyona da değinen Tosunoğlu, yabancı müşterilerin sanayicileri inovatif ürünler üretmeye yönlendirdiğini, bu nedenle sanayicinin istese de istemese de Ar-Ge yapmaya yöneleceğini söyledi.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci ise, konuşmasında dünyadaki Ar-Ge yatırımlarına ağırlık verdi. Keçeci, “Dünyada Ar-Ge yapan ülkelere baktığımızda, ilk sırayı yüzde 38,2 ile ABD’nin aldığı, onu sırasıyla yüzde 28,1 Avrupa Birliği ülkelerinin ve yüzde 14,3 ile Japonya’nın izlediği görülüyor. Dünya’da en fazla Ar-Ge yatırımı yapan ilk 2 bin 500 şirketin sadece 9’u Türkiye’de. Ar-Ge yatırımlarında teknoloji sınıflarının oranına baktığımızda ise yine 232 Milyar Dolar Ar-Ge harcaması ile ABD’ninbaşı çektiğini görüyoruz ve bunun yüzde 74’ünün yüksek teknolojiye yapılan yatırımların olmasını hayranlıkla izliyoruz. Ancak bu konuda ülke olarak iyimser olduğumuzu söylemeliyim. En son ziyaretimizde General Electric’den aldığımız bir anket sonucuna göre, Türk sanayicisi dijital değişime ayak uydurmayı risk olarak görmüyor. Bu konuda kendimize güvenimiz tam” dedi.

NİTELİKLİ ELEMAN İSTİHDAM DESTEĞİ
Öte yandan meclis toplantısına konuk olarak katılan KOSGEB Denizli İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, KOSGEB destek programları hakkında bilgi verdi ve “KOSGEB ile ne yapabilirim?” sorularını yanıtladı.

KOBİ statüsündeki tüm işletmelerin iş planı hazırlama, marka ve patent tescilleme, web sitesi kurma, e-ticarete giriş, iş fikri geliştirme, on-line reklam faaliyetleri konularında KOSGEB’den destek alabileceğini kaydeden Kılınç, “Sadece bu teşvik ve destekleri takip edecek bir eleman istihdam edebilirsiniz ve bunun için de KOSGBE desteğinden faydalanabilirsiniz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı