REKLAMI GEÇ

DSO ve DEGİAD’ın iki projesi GEKA desteği almaya hak kazandı

DSO ve DEGİAD’ın iki projesi GEKA desteği almaya hak kazandı

Denizli Sanayi Odası(DSO) ile Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) tarafından tasarlanan iki proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2017 Cumartesi, 10:45

Projeler, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve DSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, DESİAD Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şule Yılmaz ve GEKA Genel Sekreteri Vekili Özgür Akdoğan’ın katılımıyla imzalanan protokolün ardından uygulanmaya başlıyor.

DSO’nun başvuru sahibi, DESİAD’ın proje ortağı olduğu “Firma Bazlı Etkinlik Analizleri ve Etkinliği Belirleyen Faktörler” projesi ile Denizli’deki firmaların etkinlikleri masaya yatırılacak. Projenin amacı, firmaların kaynak kullanım etkinliğini belirleyen etkinlik analizlerinin gerçekleştirilmesi temeline dayanıyor. Etkinliklerin belirlenmesi neticesinde doğru kaynak kullanılmasına ilişkin yapılacak analizlerle, Denizli ekonomisinde üretim ve yatırımların arttırılması konusunda rehber bir kaynak yaratılması hedefleniyor.

DESİAD’ın sahibi, DSO’nun proje ortağı olduğu ikinci projenin amacı ise, Denizli ekonomisinin koşullarına uygun, Denizli deki mevcut sektörlerin ortalama niteliğinden yüksek, ihracatı arttırma ve yatırım yapma potansiyeli olan yeni ve stratejik sektörleri belirlemek.

Her iki projenin de Denizli için çok faydalı olacağına inandığını belirten DSO Başkanı Keçeci, “DESİAD ile ortaklaşa geliştirdiğimiz bu iki proje esasen birbirini tamamlayan ve birbirini destekleyen projeler. Bu projeler ile bir yandan firmalarımızın etkinliğini ve bu etkinliğe etki eden faktörleri analiz ederken, diğer yandan sektörleri masaya yatırarak, ihracat, üretim, yatırım hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak yeni ve stratejik sektörleri belirlemeye çalışacağız. Her iki projemizde de işin ehli, deneyimli akademisyen kadrolardan destek alıp bilimsel yöntemlerle hedeflediğimiz analizleri gerçekleştireceğiz. İki projenin de hem ilimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı