REKLAMI GEÇ

1.000 litre süt dağıttılar

1.000 litre süt dağıttılar

Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, “Dünya Süt Günü” dolayısıyla Bayramyeri Meydanı’nda 1.000 litre ücretsiz süt dağıttı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2014 Çarşamba, 13:00

Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs’ta “Dünya Süt Günü” kutlamaları düzenleniyor.Etkinliklerde sütün önemi anlatılırken, süt tüketimini teşvik edecek uygulamalara da yer veriliyor.

1.000 LİTRE SÜT DAĞITILDI
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin, Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliklerinin bu yılki adresi Bayramyeri Meydanı oldu. Burada vatandaşlara ücretsiz olarak 20 cl’lik paketlerde süt dağıtımı yapıldı. 7’den 70’e vatandaşların almak için yarıştığı 5 bin adet süt paketi (bin litre) kısa sürede tükendi.

“GAZLI İÇEÇEKLERDEN UZAK DURUN”
Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği İsmail Topaloğlu, burada yaptığı açıklamada, sütün beslenmede önemli bir yeri olmasına karşın ülkemizde tüketimin istenilen düzeye çıkarılamadığını, yıllık kişi başına sütü tüketiminin Avrupa Birliği ülkelerinde 89, Avustralya’da 107, ABD’de 83 kilogram düzeyinde olduğunu, Türkiye’de ise bu rakamın 26 kilogram dolayında seyrettiğini söyledi.

Süt tüketimini artıracak her türlü girişimin yanında yer aldıklarını ifade eden Topaloğlu, “Dünya Süt Günü kapsamında, toplumumuzu süt tüketimi hakkında bilinçlendirmek, sağlık için çok değerli bu besin kaynağının içilmesini teşvik etmek için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte vatandaşlarımıza gazlı içeceklerden uzak durmalarını öneriyoruz. ‘Süt iç sağlıklı kal’ sloganı ile Bayramyeri Meydanı’nda süt dağıtıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı