REKLAMI GEÇ

100 bin lira ödenekli sürü yönetimi elemanı kursu

100 bin lira ödenekli sürü yönetimi elemanı kursu

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2014 Perşembe, 09:01

Sürü yönetimi elemanı, süt sığırı yetiştiricisi, tıbbi aromatik bitkiler, ayçiçeği ve haşhaş yetiştiriciliği ile meyve ağaçlarında budama kurslarının açılmasına yönelik işbirliği protokolü, Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu ile Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’nin katılımıyla Denizli Valiliği’nde imzalandı.

KOCATEPE: EĞİTİMLİ ELEMANLARA İHTİYAÇ VAR
İmza törenindekonuşan Vali Şükrü Kocatepe, sürü yönetimi elemanının bir meslek olduğunu ve ekonomiye bir katkı sağladığını söyledi. Kocatepe, “Sürü yöneticisi tabiri eskiden söylenen ve biraz da hakir görücü bir ifade olduğu için insanlar belki talip olmakta zorlanıyorlardı. Ama bu da bir meslek. Şu anda ekonomimizi destekleyen, özellikle gıda ve tarım sektörünü destekleyen çok önemli bir görev. Bu işlere talip insanlarımıza ihtiyacımız var. Dolayısıyla artık eğitimli olması gerekiyor. Türkiye, Avrupa Birliği’ne aday ülke” dedi.

GÜNLÜK 20 LİRA ÜCRET
İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun ise, toplam 250 kişiye yönelik olarak düzenlenecek kursların Çal, Honaz, Baklan, Tavas, Kale ilçelerinde ile Denizli il merkezinde açılmasının planlandığını, projenin genel bütçesinin 5 milyon 850 bin lira olduğunu, Denizli’ye 100 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Giresun, kursiyerlere devam ettikleri her gün için 20 lira ödeneceğini, Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primlerinin İŞKUR İl Müdürlüğünce karşılanacağını, eğitim sonunda kursiyer sertifikalarının ilgili Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Halk Eğitim Merkezlerince verileceğini belirtti.

HEDEF GENÇ NÜFUS
“Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” ve “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projeleri kapsamında genç çiftçilere verilecek eğitimler ile kırsalda hızla yaşlanmakta olan tarımsal nüfusun gençleştirilmesi, iyi tarım ve hayvancılık uygulamalarında genç nüfusun etkin bir şekilde yer alması, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde verimliliğin arttırılması amaçlanıyor.

Yorumlar

Tuncer Tunçbilek   -  Bağlantı 2 Ekim 2014, 21:30

Bir zamanlar kıl keçilerin ormana girmesini yasakladılar, çobanların çocuklarının
kimisi inşaatcı çoğu fabrika bekçisi oldu hatta köpekleriyle beraber geldiler, o zamanları çok bağırdık, şimdi çoban yetiştirecez diye uğraşın bakalım olacakmı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı