REKLAMI GEÇ

2010’da 14 proje daha desteklenecek

2010’da 14 proje daha desteklenecek

Kırsal Kalkınma Yatırımları Projesi kapsamında, 2010’da, Denizli’de 14 proje daha desteklenecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2010 Perşembe, 16:27

Tarım İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımları Projesi kapsamında, destek almaya hak kazanan projeleri açıkladı. Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2010 yılında, Denizli’de 14 projenin daha destekleneceği belirtildi.
Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, “Ulusal tarım stratejisi çerçevesinde; kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişimi sağlamak amacıyla, tarım üreticilerinin gerçek veya tüzel kişi olarak öz sermayeye dayalı projelendirilmiş yatırımları, tarım ürünlerinin işlenmesi, değerlendirilmesi ve pazarlaması, mevcut alt yapı tesislerinin rehabilitasyonu, alternatif enerji kaynaklarının kullanıldığı modern seraların yapımı gibi ekonomik yatırımlar ile sulama tesislerinin iyileştirilmesi ve basınçlı sulama sistemlerinin teşvik edilmesi, çiftçilerin modern tarım tekniklerinin kullanımını teşvik amacıyla, makine ekipman alımları desteklenmektedir” dedi.

Gülsever, 2005-2009 yıllarını kapsayan uygulama döneminde; Denizli’de, 37 adet ekonomik gelir getirici yatırım projesinin, 15 adet altyapı ve sulama projeleri ile 339 adet makine ekipman alımına destekleme yapıldığını söyledi. Gülsever, “Denizli’de dönem içinde programa alınan ve uygulanan 391 adet projeye verilen hibe miktarı 11 milyon 812 bin 87 TL’dir” dedi.

Gülsever, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca; 2010 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi’nden, Denizli’ye 11 adet ekonomik gelir getirici ve 2 adet yerleşim birimi için toplu basınçlı sulama sistemi projesi verilmiştir. 2010 yılında ilimiz müteşebbislerine verilecek toplam hibe miktarı 3 milyon 88 bin 436 TL’dir. Ayrıca Denizli Tavas Solmaz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin uygulamak için müracaat ettiği her aileye 10 baş olmak üzere, 30 aileye toplamda, 300
baş damızlık sığır yetiştiriciliği projesi de 2010 yılı yatırım programına alınmıştır. Projenin yatırım tutarı 4 milyon 582 bin 777 TL’dir” dedi.

Gülsever, 2010 yılı yüzde 50 hibe destekli makine ekipman alımı başvurularının da 3 Mayıs 2010 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, “İlgi duyan çiftçilerimizin gerekli bilgileri almak için Tarım İl Müdürlüğü^’ne müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

2010 yılı 5. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı Hibe Desteği kapsamına alınan projeler şunlar:
Gün Gıda ve İhtiyaç Maddeleri San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Et İşleme ve Paketleme Tesisi Tamamlama Projesi, Hisar Mandıra Süt Ürünleri Tarım Hay. Gıda Nak. San.ve Tic. Ltd. Şti.’nin Süt İşleme ve Paketleme Tesisi Kapasite Artırımı Projesi, Fakılı Tekstil Konfek. Tur. Gıda Sera. İnş. Malz. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Jeotermal Isıtmalı Sera Projesi, Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve ihtiyaç Mad. Tic. Ve San. Ltd. Şti.’nin Tavuk Kesim İşleme ve Paketleme Tesisi, Biriz Kuruyemiş Top.Mah.ve Nak. San. ve Tic.Ltd.Şti.’nin Nohut İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi, Hüseyin Çalışkan’ın Bal İşleme ve Paketleme Projesi, Evran Çırçır San. ve Ltd. Şti.’nin Pamuk İşleme-Çırçır Ön Temizleme ile Kapasite Geliştirme Projesi, Karakoçoğlu Deri ve Kösele San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Deri İşleme Tesisi Projesi, S.S. Emirhisar Sulama Kooperatifi’nin Emirhisar Katılımcı Damla Sulama Sistemleri Projesi, Taslacılar Tarım Tekstil Ürünleri San ve Tic Ltd Şti’nin Bakliyat İşleme ve Paketleme Tesisi, Bulut Otomotiv Soğuk Hava Tarım San. ve Tic. Anonim Şti.’nin Soğuk Hava Deposu Projesi, Yayanlar Kuruyemiş San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Ayçekirdeği İşleme ve Kapasite Artırımı Projesi, Sarayköy Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın Tepeköy Katılımcı Damla Sulama Sistemi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı