REKLAMI GEÇ

35 genç çiftçiye 1.295 küçükbaş hayvan dağıtıldı

35 genç çiftçiye 1.295 küçükbaş hayvan dağıtıldı

Denizli’ de kırsal kalkınma destekleri sürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçelerde gerçekleştirilen proje kapsamında 35 genç çiftçiye 1.295 küçükbaş hayvan çekilen kurayla dağıtıldı. Desteğin tamamı hibe şeklinde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2017 Perşembe, 09:41

Genç çiftçilerin ekonomiye kazandırılması, il genelinde hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla bir süre önce başlatılan hayvancılık desteği devam ediyor.

Proje kapsamında ilçelerde daha önce talepte bulunan ve tamamını gençlerin oluşturduğu çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtımları törenle yapıldı.

Çekilen kura ile tamamı hibe olan 1.295 küçükbaş hayvan, 35 çiftçiye 37’şer adet olmak üzere dağıtıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, hayvancılığın sürdürülebilir tarımın önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Bakanlık katkısıyla kırsal alanda yaşayan genç girişimcilere yönelik Genç Çiftçi Projeleri ile verilen desteklerin hayata geçirildiğini anlatan Erikaya, “Genç Çiftçi Projesi ile ilimize tahsis edilen 210 projenin bütçesi 6 Milyon 300 bin TL. Yatırımcı bazında bütçenin 30 bin TL’ye kadar olan miktarının tamamı hibe şeklinde Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır. İlimizde uygulanan 210 projeden 117’ si büyükbaş hayvancılık, 46’sı küçükbaş hayvancılık, 47’si ise bitkisel üretim proje konularındadır. Genç Çiftçi programı çerçevesinde küçükbaş hayvancılık/koyunculuk proje konusunda hibe desteği almaya hak kazanan 16 ilçemizdeki 35 genç çiftçimizin her birine 37’şer adet olmak üzere toplam 1.295 adet koyun Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilerek dağıtımları gerçekleştirilmiştir. Diğer ilçelerimizdeki hak sahiplerine koyunların dağıtımı program dâhilinde gerçekleştirilecektir. Kırsal kalkınma genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı kapsamında hibe koyun desteğine hak kazanan çiftçilerimize koyunlarının hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum. Ayrıca bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı