REKLAMI GEÇ

5 AYRI SORU ÖNERGESİYLE TARIM YATIRIMLARINI SORDU

5 AYRI SORU ÖNERGESİYLE TARIM YATIRIMLARINI SORDU

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na verdiği 5 ayrı soru önergesiyle, Denizli merkez ve ilçelerde yapılan tarım yatırımlarını, Tarım Bakanı Mehdi Eker’e sordu.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2010 Cumartesi, 16:45

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, tarım yatırımları ile ilgili olarak 5 ayrı soru önergesi verdi. Ertemur, ayrı ayrı verdiği önergelerde, Denizli’deki ve ilçelerindeki tarım yatırımlarını ve bu yatırımların ne durumda olduğunu sordu, yeni yapılacak yatırımlar hakkında bilgi istedi.

Ertemur, önergesinde, Denizli’de tarım alanında büyük bir gerileme yaşandığına dikkat çekti. Ertemur, “Denizli ilimiz tekstildeki kalite ve ürün çeşitliliği ile dünya pazarlarında yakaladığı haklı başarının yanında, ülkemizdeki pek çok sektöre de öncülük etmektedir. Denizli tekstil başta olmak üzere mermer, tarım ve turizm gibi alanlarda bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Pamuk, üzüm, tütün, meyvecilik ve hayvancılık alanında önemli illerimizden biri olan Denizli tarım alanında da büyük bir gerileme yaşamaktadır. Girdi fiyatlarını dahi karşılayamayan çiftçi artık tarlasını ekemez duruma gelmiştir. Çiftimiz icra ve borç batağında yaşamaktadır. Denizli ekonomisindeki gerileme nedeniyle göç alan ilerimizden biriyken son iki yılda göç vermeye başlamıştır” dedi.

Ertemur, Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, Denizli merkeziyle ilgili olarak verdiği soru önergesinde, şu sorulara yer verdi:
-Bakanlığınızın 2009–2010 bütçesinden Denizliye ayrılan kaynak miktarı nedir? Denizli ilimiz bu kaynak miktarıyla Türkiye sıralamasında kaçıncı sırada yer almaktadır?
-2002–2010 tarihleri arasında Denizlide İlinde Bakanlığınıza bağlı olan Kurum ve Kuruluşlara ait kaç proje hazırlanmıştır? Yürütülmekte olan diğer yatırımlar nelerdir?
-Bu projeler ve yatırımlardan hangileri tamamlanmıştır? İşe başlanma ve bitirilme tarihleri nedir? İhale ve tamamlanma bedelleri nedir?
-Bu proje ve yatırımlardan halen devam edenler hangileridir? İşe başlanma tarihi nedir? Yüzde kaçı bitirilmiştir? İhale bedeli nedir? Bu güne kadar ne kadar kaynak harcanmıştır?
-Programa alınıp ta başlanmayan proje ve yatırım var mıdır? Bunlar hangileridir?
-2002–2010 yılları arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşlar için ayrılan ödenek miktarı nedir? Yıllara göre dağılımı nedir? Ne kadarı harcanmıştır?
-Denizli ilinde 2002–2010 tarihleri arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşların bağlı olan ve kapatılan işletme, tesis ve bağlı birimler hangileridir? Bunların kuruluşların açılış ve kapatılma tarihleri nedir? İşletmede olduğu son dönemde kaç kişi istihdam edilmekteydi?
-Denizli ilinde 2002–2010 tarihleri arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşların bağlı olan ve açılan işletme, tesis ve bağlı birimler nelerdir?
-2002–2010 yılları arasında Denizli ilimizde ekilen toplam tarım alanı miktarı nedir? Sulanabilen tarım arazilerinin miktarı nedir?
-Söz konusu dönemde meyve üretimi ne olmuştur? İthalat ve ihracat miktarı nedir?
-Bu dönemde canlı hayvan sayısı nedir? Yıl ve türlerine göre dağılımı ne olmuştur?

Ertemur, Denizli’nin Acıpayam, Akköy, Babadağ, Baklan İlçeleri; Beyağaç, Bozkurt, Buldan İlçeleri; Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney İlçeleri; Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar, Tavas İlçeleriyle ilgili olarak ayrı ayrı verdiği 4 soru önergesinde ise şu soruları Bakan Eker’e sordu:
-2002–2010 tarihleri arasında adı geçen ilçelerimizde Bakanlığınıza bağlı olan Kurum ve Kuruluşlara ait kaç proje hazırlanmıştır? Yürütülmekte olan diğer yatırımlar nelerdir?
-Bu projeler ve yatırımlardan hangileri tamamlanmıştır? İşe başlanma ve bitirilme tarihleri nedir? İhale ve tamamlanma bedelleri nedir?
-Bu proje ve yatırımlardan halen devam edenler hangileridir? İşe başlanma tarihi nedir? Yüzde kaçı bitirilmiştir? İhale bedeli nedir? Bu güne kadar ne kadar kaynak harcanmıştır?
-Programa alınıp ta başlanmayan proje ve yatırım var mıdır? Bunlar hangileridir?
-Denizli İlinde 2002–2010 tarihleri arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşların bağlı olan ve kapatılan işletme, tesis ve bağlı birimler hangileridir? Bunların kuruluşların açılış ve kapatılma tarihleri nedir? İşletmede olduğu son dönemde kaç kişi istihdam edilmekteydi?
-Bu ilçelerimizde 2002–2010 tarihleri arasında Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruşların bağlı olan ve açılan işletme, tesis ve bağlı birimler nelerdir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı