REKLAMI GEÇ

50 aileye 100 gebe düve

Çivril Sınırlı Sorumlu Kızılcayer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 50 aileye, ikişer adet Holstein cinsi gebe düve dağıtımı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Ekim 2007 Perşembe, 00:00

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ve protokol gereği 2004 yılından itibaren uygulamaya giren, “ Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” kapsamında 50 aileye dağıtılan süt sığırlarının toplam maliyeti 256.500 YTL. Kooperatif üyeleri iki yılı ödemesiz olmak üzere toplam beş yılda sığır başı 2.565 YTL krediyi faizsiz olarak geri ödeyecekler. Holstein cinsi 100 adet gebe düvenin dağıtımı dolayısıyla Kızılcayer’de bir tören düzenlendi. Törene Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Çivril Kaymakamı Mustafa Kılıç, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Çivril Belediye Başkanı Ahmet Ateş ve Kızılcayer halkı katıldı.

Düzenlenen teslim töreninde konuşan Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, çiftçilerimizin kutsal işlerle iştigal ettiklerini ve devletimizin de bu insanlara en güzel hizmeti vermek için elinden geleni yaptığını belirterek, “ Çivril’de güzel bir çalışmaya imza atıldı. Çiftçilerimizin kalkınması için önemli bir proje daha hayata geçirildi. Tarımsal alanda bu güne kadar Çivril’de birçok yatırım yapıldı ve bundan sonra da yapılmaya devam edilecek. Denizli son yıllarda özellikle tarım ve hayvancılık alanında çok büyük mesafeler aldı ve bu gelişme devam edecek” dedi. Çivril Kaymakamı Mustafa Kılıç da, dağıtımı yapılan hayvanların hem Çivril hem de Denizli ekonomisine katkı sağlayacağını dile getirerek, “ Denizli Valiliği’nin ve Tarım İl Müdürlüğü’nün çabalarıyla önemli projeler hayata geçirildi. Devletimiz her zamanda üretenin yanındadır. Acımasız bir rekabetin yaşandığı dünyada ürettiklerimizi mutlaka dünya standartlarında üretmeliyiz. Bilinçli yapılan tarım faaliyetleri ülkemiz ekonomisinin gelişmesi açısından son derece önemlidir” dedi.

Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Vali Hasan Canpolat’ın Denizli’ye atanmasından sonra gerek tarım alanında gerekse diğer alanlarda önemli birçok proje gerçekleştirildiğini ve gerçekleştirilmeye de devam edileceğini ifade ederek, “ Gerçekleştirilen bu proje de bunlardan birisi. Üretimde gelişmeyi sağlayan en önemli örgütlenmelerden birisi kooperatifleşme. Çivril bu konuda önemli mesafeler almış durumda. İlçedeki tarım potansiyelinin harekete geçirilmesi ilçe ve ilimizin ekonomisine önemli katkılar yapmıştır. Tarım ve hayvancılıktan maksimum derecede yararlanmalıyız. Bu da tarımın ve hayvancılığın modern metotlarla yapılması ile mümkün. Kızılcayer’li vatandaşlarımız kooperatifleri aracılığıyla kalkınmaları yönünde önemli bir adım atmışlardır ve bu proje gelişerek sürecektir. Gerçekleştirilen projelerle Denizli, sanayisinin yanı sıra hayvancılık ve süt üretiminde de marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kooperatif üyesi 50 aileye Holstein cinsi 100 adet gebe düve Vali Vekili Halil İbrahim Ertekinve protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Devlet tarafından 100 adet süt sığırlarının bedeli olan 256.500. YTL’nin yanı sıra kooperatif üyelerine 200.000.YTLahır yapımında, 115.000 YTL de işletme binası ve makine ekipman alımında kullanılmak üzere toplam 571.500YTL faizsiz kredi kullandırıldı. Kooperatif üyeleri iki yılı ödemesiz olarak toplam beş yılda bu krediyi geri ödeyecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı