REKLAMI GEÇ

Alkole sıkı denetim

Alkole sıkı denetim

Ülke genelinde sahte içkiden kaynaklanan zehirlenme ve ölüm olaylarının artması Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Müdürlüğün Gıda Kontrol Şubesi ekipleri tarafından 2015 yılı içerisinde, 983 alkollü içki satış-toplu tüketim ve üretim yerinde denetimler yapıldı. Kontroller, yılbaşı nedeniyle Aralık ayı içerisinde de yoğun olarak devam ettirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2015 Pazartesi, 10:54

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve yaklaşık 23 kişinin ölümüyle sonuçlanan sahte içkiden zehirlenmeler yetkilileri harekete geçirdi. Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, alkollü içki üretiminin üreticiler ve turizm sektörü nedeniyle önemli olduğunu belirterek, müdürlük olarak bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi.

Kutlu, “Ülke çapında yürütülen incelemeler, soruşturmalar ve yaşanan vakalar sonucunda, tüketicilere sahte içki sunumu ve satışı yapıldığı görülmektedir. Bu yasadışı faaliyetler, doğrudan insan sağlığına ve hayatına kast etmektedir. Sahte ve kaçak içkilerin yarattığı riskler, sonuçları ölüme kadar varan üzücü durumlara neden olmaktadır. Bu hadiselerin turizm bölgelerinde yaşanması ise gerek ülkemizin tanıtımı, gerekse turizm ekonomisi açısından onulmaz yaralara yol açmaktadır.
İl Müdürlüğümüz tarafından kontrol planları yapılarak alkollü içki tüketim ve üretim yerleri öncelikli olarak denetlenmektedir. Bu denetimler Müdürlüğümüz bünyesinde yapılabildiği gibi, emniyet güçleri, vergi denetim birimleri ile işbirliği içerisinde de, zaman ve mekân gözetmeksizin yürütülmektedir” dedi.
Ekiplerin il genelinde, 983 adet alkollü içki satış-toplu tüketim ve üretim yerini denetlediğini ve 113 adet alkollü içki numunesi alındığını belirten Kutlu, yılbaşının yaklaşması nedeniyle Aralık ayında denetimlerin yoğunlaştırılacağını söyledi.

TÜKETİCİLERE DE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
İl Müdürü Kutlu, ölüm tacirlerine engellemek için vatandaşlara da büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayarak şu uyarılarda bulundu:
“Şüphesiz, bu konuda tüketicilerimizin de üzerine büyük sorumluluk düşmektedir. Ucuz, etiketsiz, banrolsüz, markasız veya şüphe uyandıran ürünlere rağbet göstermemeleri, bu tarz ürünleri gördüklerinde ise Bakanlığımız Alo Gıda 174 hattına veya Emniyet birimleri ve Maliyenin ihbar hatlarına derhal bildirim yapmaları büyük önem arz etmektedir. Kamu ve vatandaşın işbirliği ile bu ölüm tacirlerine engel olmak, metil alkol zehirlenmesi ile birçok facianın yaşanmasına ve yuvaların yıkılmasına engel olacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı