REKLAMI GEÇ

Azmi ve girişimciliği ile gençlere örnek oldu

Azmi ve girişimciliği ile gençlere örnek oldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 67 yaşındaki Ümmü İmancı, 42 yıldan beri Tavas’ın Kızılca Mahallesi’nde leblebi imalatı yapıyor. Azmi ve girişimciliği ile dikkat çeken İmancı, alacağı hibe desteği ile Paketleme ve Depolama Projesini hayata geçirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2015 Pazartesi, 10:36

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu’nun, Bakanlığın Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilerle yaptığı toplantıda destek almaya hak kazanan 16 erkek çiftçi arasında, beyaz dastarı ile oturan 67 yaşındaki Ümmü İmancı, dikkat çekti.

ic-1
Tavas İlçesi’nin Kızılca Mahallesi’nde 42 yıldan beri leblebi imalatı yapan ve yalnız yaşayan Ümmü İmancı, 1984 yılından itibaren de kendi işletmesinde işlediği leblebiyi, ihracatçı firmalara pazarlıyor.

ÜRETİMİNİ ARTIRARAK KATMA DEĞER SAĞLAYACAK
Alacağı hibe desteği ile kendi işlediği leblebiyi kendisi paketleyerek pazarlayacak. Böylelikle ürürüne katma değer sağlayacak olan Ümmü İmancı, İl Müdürü Sezgin Kutlu’nun da dikkatini çekti.

İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Ümmü Teyze gerçekten enerjisi ile bizlere örnek oluyor. Bakın burada bulunan vatandaşlarımız arasında duruşuyla, girişimci ruhuyla gerçekten etkileyici. Kendisine devlet olarak destek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Ümmü İmancı, Ticaret Borsası’na kaydı bulunduğunu belirterek, “Senelerdir her işime kendim koşturuyor, tüm hesaplarımı kendim yapıyor ve kredi işlemlerimi de kendim takip ediyorum. Yanımda yevmiye usulü çalıştırdığım insanlara da istihdam sağlıyorum. Hedeflediğim projelerimi de tek tek hayata geçirmek istiyorum” diyerek girişimciliği ile gençlere örnek oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı