REKLAMI GEÇ

BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRILMASI START ALDI

BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRILMASI START ALDI

Denizli Valiliği ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İl genelinde yaptırılmış olan 220 km’lik bölünmüş yolun, her iki tarafının ağaçlandırılması ve orta refüjünün yeşillendirilmesi çalışmasının 2010 yılına ait bölümü bugün düzenlenen ağaçlandırma töreni ile start aldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2010 Cumartesi, 13:44

Denizli-Ankara Bölünmüş Yolu Bozkurt İlçesi Alikurt mevkiindeki 1 kilometrelik bölümün ağaçlandırma çalışmasına Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Orman Bölge Müdürü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Kaymakamlar, İl Genel meclis Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu ve oda temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Orman Bölge Müdürü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu daha önce Vali Yavuz Erkmen’in öncülüğünde protokollerin imzalandığını ve bugün de o protokoller çerçevesinde fidan dikimlerinin başlandığını söyleyerek, “Bugün tekrar protokoller imzalanacak. Fidan dikmenin başlatılması ile Denizli-Ankara yolunun tamamen ağaçlandırılması yapılacak” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli’de gidiş dönüş olarak toplam 440 kilometre bölünmüş yolun kenarlarının ağaçlandırılacağını söyleyerek, “Bundan kısa bir müddet önce projemizi açıklamıştık. Bu projede Denizli’de bölünmüş yol olarak 220 kilometre, geliş-gidiş iki tarafına 440 kilometrelik kısmının ağaçlandırmasını kapsayan bir projeyi ortaya koymuştuk. Burada Orman Bölge Müdürümüz Adem Bey’in başkanlığında bütün orman teşkilatındaki arkadaşlarımız bu işte öncülük yapmak sureti ile bu işi başlattı. Özel İdareden 150 bin TL’lik bir kaynak ayrılmıştı. O kaynakla bu çalışmalara ilk başlangıç olarak bu ödenekle başlatılması karar altına alındı ve başlatıldı. Gerek ferdi olarak gerek sivil toplum örgütleri olarak arkadaşlarımız katkı veriyorlar. Geçtiğimiz hafta protokol çalışması ile bazı arkadaşlarımızın imzasını almıştık. Bugün oradaki imza törenini fiiliyata geçiriyoruz. Yani çalışmaları bizzat yerinde başlatmış oluyoruz. Buradaki amaç Denizli’den Afyonkarahisar, Antalya, Aydınt, Uşak ve Manisa sınırlarımıza kadar olan duble yolların hepsi sağlı sollu ağaçlandırılacak. Diğer kamu kurumlarımızın destek vermesi ve bunların yanında çeşitli sivil toplum örgütleri ve firmaların katkısının artarak devamını diliyoruz. Bu projeye hep birlikte sahip çıkacağız. Bizim sınırımıza girildiği zaman insanların daha yeşil bir ortamda seyahat etmesini istiyoruz ve Denizli’nin diğer İllere örnek olup farkındalık yaratmasını istediğimiz için bu çalışmayı yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10.000 TL bağışla (2 km) Denizli Ticaret Odası adına Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, 5.000 TL bağışla (1 km) Denizli Çimento adına İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Adalı ve 10.000 TL (2km) bağışla YEDEKS Tekstil sahibi Seyfi Başer ile protokoller imzalandı. Bağışlanan toplam 25 bin TL ile 5 km’lik bölünmüş yol ağaçlandırılacak ve ağaçlandırılan bölge çitlerle koruma altına alınacak. Böylelikle hem bölünmüş yolların her iki yanı ağaçlandırılırken çitlerin yola çıkması muhtemel canlılara da bir set oluşturacağı için yol güvenliğine de katkıda bulunulmuş olacak.

Yardımda bulunan bu kişi ve kuruluşların isimleri de ağaçlandırılan bölgelere verilecek. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar da ilgili banka hesaplarına 1 km’lik ağaçlandırma için 5000 TL yatırdıkları takdirde onlar adına ağaçlandırılan bölgelere o kişi ve kurumların adları verilecek.
Protokollerin imza töreninin ardından Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından fidanların dikimi gerçekleştirildi. Bir kilometrelik alana 200 adet fıstıkçamı dikildi.

Denizli’de şu ana kadar yürütülen bölünmüş yol ağaçlandırma çalışmalarında 76,5 km’lik bölünmüş yolun sağı ve solu ağaçlandırıldı ve bu bölgelere 33 bin 900 fidan dikildi. Denizli-Aydın yolunun 20, Denizli-Pamukkale yolunun 7, Denizli-Ankara yolunun 27, Denizli-Çardak Havaalanı yolunun 7,5 ve Denizli-Antalya yolunun 15 kilometrelik kısmı ağaçlandırılmış durumda. Denizli-Ankara yolunun kenarlarına şu ana kadar 9 bin 200 adet fidan dikilmiş olup 2010 yılı sonuna kadar 10 bin adet daha fidan dikilmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı