REKLAMI GEÇ

“Bugün sorgulama günü olmalı”

“Bugün sorgulama günü olmalı”

ZMO Denizli Şubesi Başkanı Gür, KMO Denizli Bölge Temsilcisi Duysal, GMO Denizli Temsilcisi Aysan, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde yaptıkları açıklamada, “Bugün, ABD ve AB yurttaşlarının süt günü olabilir. Ama bugün bizim için sorgulama günü olmalıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2010 Cuma, 16:12

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Gür, Kimya Mühendisleri Odası Denizli Bölge Temsilcisi Ömer Duysal, Gıda Mühendisleri Odası Denizli Temsilcisi Esin Aysan, Dünya Süt Günü nedeniyle, ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 21 Mayıs’ın Türkiye için süt günü değil, sorgulama günü olması gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Bugün, ABD ve AB yurttaşlarının süt günü olabilir. Zira onların; hayvancılık ve dolayısıyla süt sektörünün ve neticede beslenmeye dair sorunlarını çözmüşler, ellerinde stoklar oluşmuştur. Artık üstelik yeni bir rant alanı olarak bizim gibi ülkelere pazarlamaya çalışmaktadırlar. Bu anlamda da kendi çıkarlarına uygun politikaları bize dayatmaktalar ve de maalesef bir de uygulamaya konulmaktadırlar. Gelinen bugünkü noktada, ülkemiz hayvancılığının ve mevcut beslenme sorunlarımızın temel nedenini bu politikalarda aramak gerekmektedir. Bugün bizim gibi ülkeler için bir hesap sorma ve doğru sorgulama günü olmalıdır” denildi.

Uyarı
Açıklamada, tarım ve hayvancılıkta uygulanan politikalardan vazgeçilmemesi durumunda, Türkiye’nin varacağı noktanın tam bir dışa bağımlılık, ciddi beslenme sorunlarının yanında kaynaklarımızın da dışa aktarılması ve yabancılaşması olacağı belirtildi. Sektörün sorunlarının ve çözümlerinin de aslında ortada olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Çözümler, her türlü bağımlılık ilişkilerimizi reddeden, ülkemiz kaynaklarını, ülkemiz koşullarına uygun, doğru bir planlama ve uygun destek politikaları ile harekete geçiren, insanımızı doyuran ve geleceğini garanti eden, üretim ve istihdam odaklı harekete geçiren ulusal politikaların acilen devreye sokulması ile mümkündür” denildi. Tarım ve hayvancılıkta izlenen politikaların, mevcut sorunların çözümü yerine, üretim güçlerini uluslararası ve yerli tekellere teslim ettiği belirtilen açıklamada, “İnsan beslenmesinde ve gelişiminde çok önemli olan Süt Sektöründe üretimin sürdürülebilirliği ve rekabet gücünün artırılması için süt ve süt ürünlerine dönük destekleme politikaları yeniden gözden geçirilerek iyileştirilmelidir. AB uyum ve üyelik sürecinde kota tahsisi, AB gıda güvenliği ve hijyen standartları,kayıt tutma örgütlenme vb. konularda üreticilerin ve tüketicilerin eğitimi ve bilinçlendirilmesi,özellikle küçük çiftçi ve üretici birliklerinin,kooperatiflerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi,kayıt dışılığın önüne geçilmesi süt sektöründe istikrarın sağlanmasının yanı sıra halk sağlığı için bir zorunluluktur” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı