REKLAMI GEÇ

BULDAN ZİRAAT ODASI’NDAN ÇİFTÇİYE MAKİNE DESTEĞİ

BULDAN ZİRAAT ODASI’NDAN ÇİFTÇİYE MAKİNE DESTEĞİ

Buldan Ziraat Odası, üreticilerin hizmetinde kullanılmak üzere gerekli makine ve ekipmanı satın alarak dağıtımını yapmaya devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2010 Salı, 17:33

Hayvan üreticilerinin yem temin etmelerinde yaşanan sıkıntıların çözümünde çok büyük kolaylık sağlanacak yem ezme makineleri üreticilere dağıtıldı. Dört beygir gücünde ve elektrikle çalışan makineler arpa, buğday, mısır gibi hayvan yiyeceklerini ezerek, vitamin ve minerallerini yok etmeden depolayıp yem haline getiriyor. Gölbaşı Mahallesi, Gülalan Köyü ve Boğazçiftlik Köyü Muhtarlıklarına teslim edilen makineleri, tüm üreticilerin her zaman kullanmasını amaçladıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, “Üretimin teşvik edilmesini ilke edinen Ziraat Odamız, Buldan çiftçisine gelişen modern makine ve ekipmanı kullandırmayı, çiftçilerimizin teknolojinin nimetlerinden faydalanarak kalkınmalarını sağlamak istiyoruz. Özellikle bu zaman kadar, hayvan üreticilerimiz, yem ezme işlemlerini yaptırmak için Tosunlar’a, Sarıgöl’e gitmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi bu sorunlarını ortadan kaldırdık. İhtiyaçları olan kaba yemi, artık kendileri kendi köylerinde yapacaklardır. Bugüne kadar Yenicekent Kasabamız ve 28 köyümüzün tamamına, ihtiyaç duydukları her türlü makine ve ekipmanı sağladık. Bu hizmetleri yaparken de tarafsız hizmet anlayışımız doğrultusunda hareket ettik. Gelen taleplerin nasıl ve ne şekilde geldiğine bakmaksızın amaç doğru ise yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Çiftçilerimize bol ürünlü günler dilerim, makinelerimiz çiftçilerimize ve Buldanımıza hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

Başkan Al ayrıca toprak çapa yapma, havalandırma ve ot kırma işlerini yapan kulviratör makinesinin alımının yapılarak Oğuz Köyü’nün hizmetine sunulacağını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı