REKLAMI GEÇ

Cezaevi’nde arıcılık kursu

Cezaevi’nde arıcılık kursu

Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çal B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Arıcılık Kursu düzenledi. Kursa 27 tutuklu ve hükümlü katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2015 Pazartesi, 13:55

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, toplumun çeşitli kesimlerine yönelik meslek edindirme ve istihdam amaçlı kurslar vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Çal İlçesi B tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eğitim salonunda Arı Yetiştiriciliği kurs düzenlendi. Kursa, 27 tutuklu ve hükümlü katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu “Kamuoyunu yakından takip edenler, bizlerin yalnızca tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyette bulunan üreticilerimize hizmet verdiğimizi düşünebilir; ancak görüyorsunuz ki burada kalan mahkûm kardeşlerimizde buradan çıktıkları zaman toplumsal hayata daha çabuk adapte olmaları açısından bu tür kursları düzenliyor ve destekliyoruz” dedi.

Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüleri meslek sahibi yapmak için kurslar düzenlendiğini belirten Çal Cumhuriyet Savcısı Ümit Murat Ülker “Arıcılık kursumuzla cezaevinde kalan arkadaşlarımızı meslek sahibi yapmak istiyoruz. Buradan ayrıldıktan sonra kendilerine ve ailelerine gelir sağlayabilecek bir meslek sahibi yapmak istiyoruz. Bu kurstan alacakları belgelerle değişik kurum ve kuruluşlardan kredi, teşvik ve destek almanız daha kolay olacaktır. Hepinize kursta başarılar dilerim” diye konuştu.

Arıcılık Teknikeri M.Selim Dutar tarafından verilen eğitimlerde kursiyerlere, Arıcılık teknikleri ve uygulama alanları, Ballı ve polenli bitkilerin çiçeklenme ve arıların istifade zamanları, Arı ürünleri ve hasat zamanları, Arıları yönetme ve çoğaltma yöntemleri, Arıcılık ve malzemelerin tanıtımı, Arı sağlığı, Hasat, Pazarlama ile güzel ve bol ürün elde edebilmeleri ile tüketiciye sağlıklı ürün sunabilmek için yapılması gereken konular anlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı