REKLAMI GEÇ

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ortaklarına kullandırılan zirai kredilerin, çiftçiler tarafından vadesinde ödenememesi nedeniyle takibe düşen zirai kredilerine, ödeme kolaylığı getirildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2010 Çarşamba, 18:10

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nun 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla, kooperatiflerin ortaklarına kullandırılan zirai kredilerin vadesinde ödenememesi nedeniyle kanuni takibe düşen çiftçilere ödeme kolaylığı getirildi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinden zirai kredi kullanan ve icra takibine düşen çiftçilerin 1 Haziran 2010-30 Eylül 2010 tarihleri arasında, ortağı oldukları kooperatiflere müracaat etmeleri halinde ödeme kolaylığı ile ilgili yapılandırılmaya gidilecek. Uygulama ile temerrüt faiz oranı yerine borç dönemindeki geçerli normal faiz oranı üzerinden basit usulde faiz hesaplanmak sureti ile yeni borç tutarı tespit edilecek. Yeni oluşturulan borç tutarı defaten ödenebileceği gibi, borcun asgari yüzde 30’u peşin ödenmek sureti ile geri kalanı 2 yılda 2 eşit taksit halinde ödenebilecek.

Borcunu taksitlendiren ortaklarla ilgili daha önceden mal beyanında bulanmama ve taahhüdü ihlalden kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin davalardan vazgeçilecek, açılmış ceza davaları da düşürülecek.

“ÇİFTÇİLERİMİZ BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRSİNLER”
Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda açıklama yapan Vali Yavuz Erkmen, uygulamanın kredi borçlarını ödeme konusunda sıkıntı çeken üretici ve yetiştiricilerimiz için fevkalade faydalı olduğunu belirterek, “Çiftçilerimizin tarımsal üretim için aldıkları kredileri değişik sebepler nedeniyle ödeyememesi neticesinde düşmüş oldukları icrai takipten kurtulmaları için bir fırsattır” dedi.

Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan ve geri ödemede zorluk yaşayan çiftçilerin getirilen bu düzenlemeden yararlanabilmeleri için ortağı oldukları ve zirai kredi kullandıkları kooperatiflere müracaat ederek borçlarını yeniden yapılandırmalarının kendileri açısından önem arz ettiğini belirten Vali Erkmen, “İlçe ziyaretlerimizde Belde ve Köylerimizde, sektörel bazda yapılan toplantılarda zaman zaman zirai kredi kullanan ancak çeşitli nedenlerle geri ödemede zorlanan çiftçilerimizin sorunları Valiliğimizce de takip edilmiş tarafımca İlgili makam ve mercilerle paylaşılmıştı. 2009 yılında Ziraat Bankasından zirai kredi kullanan çiftçilere getirilen ödeme kolaylığının yanında, yapılan yeni düzenleme ile Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Borçları Yeniden Yapılandırılıyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulunun 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla kooperatiflerin ortaklarına kullandırılan zirai kredilerin vadesinde ödenememesi nedeniyle kanuni takibe düşen çiftçilere ödeme kolaylığı getirilmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı