REKLAMI GEÇ

Çiftçiye telafi edici destek

Çiftçiye telafi edici destek

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Tarım Sigortaları Kanunu kapsamı dışında kalan don afetlerinde zarar gören çiftçilere, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar gereği, telafi edici destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2010 Salı, 16:39

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever’den çiftçilere müjdeli haber. Gülsever, 2010 yılında meydana gelen ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamı dışında kalan don afetleri nedeniyle zarar gören çiftçilere 22 Mayıs 2010 tarih ve 27588 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı gereği, telafi edici destek ödemesi yapılacağını söyledi.

Gülsever, ayrıca zarar gören çiftçilerin talep etmesi durumunda TC Ziraat Bankası AŞ ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının erteleneceğini belirtti.

Gülsever, “İlimiz geneli ilçe ve köylerinde 16-17-18 Mart 2010 tarihlerinde meydana gelen don afeti sonucu yapılan arazi çalışmalarında, meyve oluşum öncesi çiçeklenme döneminde sert çekirdekli bazı meyve ağaçlarında, badem, kayısı ve erik gibi, yer yer zarar meydana geldiği tespit edilmiştir. Meyve bahçeleri don afetinden dolayı yüzde 30 ve üzerinde zarar gören çiftçilere, dekara 150 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Zarar gören ilimiz çiftçilerinin bu desteklemelerden faydalanabilmeleri için 22 Haziran 2010 tarihine kadar ÇKS kayıtlarını güncelleyerek, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimize, borç ertelemesi için ise TC Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı