REKLAMI GEÇ

Acıpayam ve Çal’da örtü altı yetiştiriciliği

Acıpayam ve Çal’da örtü altı yetiştiriciliği

2015 yılında Acıpayam ve Çameli İlçelerinde başlayan yayla seracılığı diğer ilçelerde de yayılmaya başladı. Denizli’de rakımı 900 metreden yüksek olan ilçelerde, mevcut bitkisel üretim faaliyetlerinin yanında örtü altı sebzecilik alternatif üretim modeli olarak hızla yaygınlaşıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2017 Pazar, 15:44

Bu kapsamda Denizli’nin bazı ilçelerinde yeni üretim modeli olarak başlayan yayla seracılığında, seraların kurulumu ile çiftçilerin üretim döneminde yapması gereken uygulamalar konusunda eğitim toplantısı düzenlendi. Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleşen toplantıda, Antalya’da bulunan Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden (BATEM) uzmanların katılımı ile Acıpayam ve Çal İlçelerinde yapıldı.

Çiftçilere ve teknik personele yönelik, örtü altı yetiştiricilik konusunda Dr. Aylin Kabaş ve gübreleme ve sulama konularında Ziraat Y. Mühendisi Nuri Arı tarafından eğitim toplantısı yapıldı. Acıpayam İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitime Acıpayam, Çameli, Serinhisar, Tavas, Beyağaç, Kale, Merkezefendi İlçeleri, daha sonra Çal Belediyesi nikâh salonunda yapılan eğitime ise Çal, Baklan, Çivril, Bekilli, Pamukkale, Buldan, Babadağ, Sarayköy, Bozkurt, Çardak ve Honaz İlçelerinden yaklaşık 200 çiftçi katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı