REKLAMI GEÇ

Denizli, ağaçlandırma için seferber oldu

Denizli, ağaçlandırma için seferber oldu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde, Denizli’yi çevre illere bağlayan bölünmüş yolların kenarlarının ağaçlandırılması için protokoller imzalandı. Işık Sigorta tarafından düzenlenen “Çocuklarımızla Birlikte Büyüyecek 100.000 Ağaç” projesinin ilk adımı da Denizli’de atıldı.

/ DENİZLİHABER / 22 Mart 2010 Pazartesi, 18:38

Anemon Otel’de düzenlenen törene; Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Akan, Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, odaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Denizli Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Akan, dünyada bir ülkenin orman bakımından kendine yeterli olabilmesi için topraklarının en az yüzde 30’unun verimli olması gerektiğini söyledi. Ülkemizin yüzde 27.2’sinin ormanlarla kaplı olduğunu belirten Akan, ancak bunun yüzde 49’unun verimli olmadığını söyledi. Ülkemizde rehabilitasyon çalışmalarında Denizli’nin 5. sırada geldiğini belirten Akan, 20 okulda 830 öğrenci ile fidan dikim çalışması yapıldığını ve bazı dernek ve sivil toplum örgütleri ile fidan dikim çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu da, ülkemizin dünyada orman varlıklarını arttıran nadir ülkelerden birisi olduğunu ve son 20 yılda 1 milyon hektara yakın orman artışı olduğunu söyledi. Bu başarıda Denizli’nin katkısının büyük olduğunu sözlerine ekleyen Oklu, Denizli’nin yüzde 46’sının ormanlarla çevrili olduğunu söyledi.

Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, insanoğlunun ekonomik büyümeye paralel olarak hırs ve ihtirasla güzel şeyleri yıkıp geçtiğini, bu konuda en büyük meselenin çevreyi korumak olduğunu söyledi. Ormanların eksikliğinin büyük şehirlerde fazlasıyla hissedildiğini belirten Koçak, çocukların sağlıklı ortamlarda büyümelerini sağlamak için ağaçların korunması gerektiğini sözlerine ekledi.

İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir de, yeşilliğin ilimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu, Denizli’de birçok alanın son yıllarda yeşillendirildiğini söyleyerek bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA DESTEK VERENLERİN İSİMLERİ AĞAÇLANDIRDIKLARI BÖLGEYE VERİLECEK
Vali Yavuz Erkmen, törende yaptığı konuşmada bugüne kadar ilimizde ve ülkemizde fidan dikiminde emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Hedeflerinin bitmiş olan bölünmüş yolların çevresini ağaçlandırmak olduğunu söyleyen Vali Erkmen, bitmiş yolların ağaçlandırılmasıyla Türkiye’de ilimizin özelliğini ortaya koymak istediklerini belirterek, herkese bu konuda destek vermeleri için çağrıda bulundu. Gerekli desteği aldıkları takdirde 1 yıl içinde ağaçlandırma çalışmalarını bitirebileceklerini söyleyen Vali Erkmen, bölünmüş yol kenarlarının ağaçlandırılması ve çit ile çevrilmesinin maliyetinin 5 bin TL olduğunu, bankada açılacak hesap numaralarına 5 bin TL yatıran vatandaşların veya kurumların, ağaçlandırılacak olan 1 kilometrelik alana isimlerinin verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından ağaçlandırma çalışmalarına katkı veren kişi ve kurumlarla protokol imzalandı. İlk olarak Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ile 70.000 TL katkıda bulunan Işık Sigorta adına Genel Müdür Recep Koçak tarafından bölünmüş yol ağaçlandırma protokolü imzalandı. Daha sonra 10.000 TL bağışla Halil Pekdemir, 7.500 TL bağışla Akçakoca Gıda adına Kerim Akçakoca ve Nevzat Uğur Kulalı, 5.000 TL ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, 10.000 TL ile Denizli Ticaret Odası adına Meclis Başkanı Vedat Evran, 10.000 TL ile AYDEM Elektrik adına Genel Müdür Mesut Güzel ile protokoller imzalandı.

Protokol töreninin ardından, Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak tarafından Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu’ya plaket verildi. Vali Yavuz Erkmen de, “Çocuklarımızla Birlikte Büyüyecek 100.000 Ağaç” kampanyasının fikir sahibi olan Işık Sigorta Çivril Acentesi sahibi Mustafa Güven’e plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı