REKLAMI GEÇ

Sirke Sineği ile mücadele başladı

Sirke Sineği ile mücadele başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün başlattığı Zirai Mücadele kapsamında hazırlanan elma sirkeleri dağıtılmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2017 Cuma, 10:18

Ülkemizde daha önce varlığı bilinmeyen ve zararına rastlanılmayan D.Suzukii (Kanadı Noktalı Sirke Sineği) zararlısı 2015 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uyguladığı tespit projesi ile elma sirkeli tuzaklar ile başlatılmış, Denizli genelinde 9 ilçede yapılan keşif çalışmaları sonucunda yer yer tespit edilmişti.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi’nin koordinatörlüğünde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nın temin ettiği elma sirkeleri Buldan Bölmekaya Mahallesi’ndeki üzüm üreticilerinin bahçelerinde teorik ve uygulamalı olarak gösterildi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, elma sirkesinin zirai mücadele içerisindeki önemini ve zararlılarla mücadelenin nasıl yapılacağı konusunda üreticileri bilgilendirdi.

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kanadı Noktalı Sirke Sineği ile yapılacak olan mücadelede elma sirkesi kullanılacak olmasının ürünlerin kimyasallardan kaynaklanan kalıntı riskini ortadan kaldıracağı, ihracatçıların tercih nedeni olacağı ve pazar değerinin daha fazla olacağı vurgulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı