REKLAMI GEÇ

Bu sinek, tarım uzmanlarını harekete geçirdi

Bu sinek, tarım uzmanlarını harekete geçirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce Denizli’de 2017 yılı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Planlama Toplantısı gerçekleştirildi. Etkinliğe, karantina zararlısı olarak bilinen ve meyve üretiminin en büyük düşmanı olan Drosophilia Suzukii adlı noktalı sirke sineği damga vurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 15:51

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi teknik elemanlarının katıldığı toplantıda, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, zirai mücadele konularında teknik bilgiler verdi. 2016 yılındaki meyve ve bağ çalışmalarını değerlendirmek, meydana gelen aksaklıkları ve 2017 yılında meyve ve bağ alanlarında bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında yapılacak çalışmalar da görüşüldü.
ÜRÜN KAYBI YÜZDE 80’LERE ULAŞABİLİR
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, 2016 yılında zirai mücadele konularında kendilerini zorlayan hastalık ve zararlılar konusunda bilgiler aktarırken, 2017 yılının planlanması gerektiği uyarısında bulundu.

Yılmaz, “Ayrıca İlimiz meyveciliği için önemli tehdit unsuru olan karantina zararlısı Drosophilia suzukii ‘Kanadı Noktalı Sirke Sineği’nin 2016 yılında ilimizde varlığı tespit edildi. Söz konusu zararlı ihracatımızı engelleyebilir. Doğru zamanda ve doğru şekilde mücadele yapılmadığında ürün kaybı yüzde 80’lere ulaşabilir. Bu nedenle zararlının ilimizde yayılmasının önlenmesi konusunda 2017 yılında gerekli çalışmalar yapılmalı” dedi.

Ayrıca Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ndeki konu sorumlusu Ziraat Mühendisleri, Drosophilia suzukii (Kanadı Noktalı Sirke Sineği), Ceratitis capitata (Akdeniz Meyve Sineği), Erwinia amylovora (Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Ateş Yanıklığı Hastalığı), Euzophera bigella (Ayva İç Kurdu), Alternaria alternata (Narda Kahverengi Leke Hastalığı), Entegre Mücadele, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi konularında bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı