REKLAMI GEÇ

Denizli gölet zengini olacak

Denizli gölet zengini olacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Denizli’yi göletler şehri yapmak için çalışıyor. Bugüne kadar 200’ün üzerinde gölet yeri inceleyen DSİ, 19’unun inşaatına başlama aşamasına geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2014 Salı, 09:09

Denizli’de sulu tarıma geçilmesinin en önemli anahtarı olarak gösterilen sulama göletleri için düğmeye basıldı. Bu yıl devletten en çok ödenek alan kurumların başında gelen DSİ,10 ayda Denizli için 100 milyon lira harcadı. Çoğu gölet ve sel önlemi olmak üzere 17 projenin yapımını üstlenen DSİ’ye bu projeler için 574 milyon lira ödenek ayrıldı. DSİ, ödenekler dahilinde tahsis edilen 108 milyon liranın 98 milyon lirasını harcadı.

8’İ BÜYÜK 17 PROJE
DSİ’nin yürüttüğü projelerin başında Aşağı Büyük Menderes Projesi, Büyük Menderes-Cindere Projesi, Tavas Projesi, Çürüksu-Akbaş Projesi,Acıpayam-Akalan Projesi, Çürüksu-Gökpınar Projesi, Gölhisar-Acıpayam 1. Merhale Projesi, Denizli İçme Suyu bulunurken, 2015 yılı için de 200’e yakın bölgede gölet kurulması için inceleme yapıldı.

200 YER İNCELENDİ, 19’U OLUMLU
DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Denizli’de her yere gölet yapmak istediklerini ancak bunun için su kaynağına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Yıldız, “200’e yakın bölgede gölet yeri incelemesi yaptık, bunların 19’unun üzerinde çalışma başlattık. Bütün köylerimiz bizden gölet istiyor ama bunun için öncelikle bizim istediğimiz ölçülerde su kaynağı olması gerekir. Gölet için uygun şartlar bulduğumuz 19 bölgedeki gölet kurmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

33 BÖLGEYE SEL ÖNLEMİ
Denizli’de sel tehlikesi bulunan 33 bölge için de çalıştıklarını belirten Yıldız, “Bu bölgelerde taşkın koruma çalışmamız sürüyor. Bu ne demek 33 bölgemizin artık sel tehlikesi yaşamaması demek. Çünkü, taşkınlar da Denizli için büyük bir sorun” diye konuştu.

Yorumlar

KAMİL ÇETİNKÜNAR   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 08:14

kalenin esenkaya civarındaki akçay ve yenidere civarındaki yenidere çayları için de gölet düşünüldü mü/düşünülür mü

teşekkürler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı