REKLAMI GEÇ

Canlı satışına para cezası

Canlı satışına para cezası

Denizli’de canlı balık satışı yapan iki kişi para cezasına çarptırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2017 Perşembe, 11:32

Su Ürünleri Kanunu kapsamında canlı balık satışının yasak olmasına rağmen Denizli’de bu yasayı delen iki kişi hakkında işlem yapıldı.

Güvenlik güçleri ilk olarak Güney’de canlı balık satışı yapıldığına dair ihbar aldı. Yapılan incelemede bir işletmecinin canlı kadife balığı satışı yaptığı belirlendi.

Tutanak hazırlayan görevliler tüm balıklara el koyarken satış yapan kişi hakkında idari para cezası uyguladı.

Benzer bir durum da Çivril’de yaşandı. Çivril’deki semt pazarında canlı sazan balığı satan bir kişi güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. İdari para cezası uygulanan işletmecinin tüm balıklarına el konularak İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

CANLI BALIK SATIŞI YASAK
Yetkililer yasalar gereği canlı balık naklinin ve satışının yasak olduğunu belirtirken, yasağın amacının iç sulardaki türleri korumak olduğunu kaydetti.

Türlerin yer değişiminin önlenerek doğal habitatları koruma altına alan yasanın yeterince bilinmediğini kaydeden yetkililer, “Satıcılar çoğu zaman iyi niyetli olarak canlı balık satışı yapıyorlar. Müşterilerine ürünlerinin taze olduğunu göstermek amacı ile tanklarda balıklarını yüzdürüyorlar. Fakat Türkiye’deki doğal türlerin korunması bakımından bu uygulamaların yanlış olduğu yasalara aykırı olduğu bilinmelidir” diye konuştu.

Yorumlar

Aydın KILINÇ.   -  Bağlantı 15 Haziran 2017, 14:19

Amaç O Değil Tedarikçi Kazansın Adamın Balık Çiftliği Var Bu Adam Satış Yapamayacak mı İlla Balığı Öldürmesi mi Lazım ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı