REKLAMI GEÇ

Kumkısık’ta ‘yeni arpalar’ tanıtıldı

Kumkısık’ta ‘yeni arpalar’ tanıtıldı

Kumkısık’taki bir arazide ‘Tarla Günü’ düzenlendi. Tarla Günü’nde yeni arpa çeşitleri tanıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2017 Cumartesi, 11:21

‘Tarımsal Yenilikleri Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yeni arpa çeşitlerinin tanıtıldığı “Arpa Tarla Günü” Merkezefendi’nin Kumkısık Mahallesi’nde düzenlendi.

Tarla Günü’ne zVali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilisi Uzman Aydın İmamoğlu, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, Kurum amirleri, üreticiler ve teknik personel katıldı.

Arpa yetiştiriciliğinin hayvancılıkta önemli bir kesif yem olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Vekili Yılmaz Erkaya, “2017 yılında 695 bin dekar buğday, 567 bin dekar arpa olmak üzere toplam 1 milyon 262 bin dekar hububat ekimi yapıldı. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda hastalıklara dayanıklı, verim potansiyeli yüksek Bayrak ve Sancak çeşitleri geliştirilmiştir. Bayrak ve Sancak arpa çeşitleri ile kurmuş olduğumuz bu demonstrasyon ve tarla günündeki amacımız, çeşitlerin dayanıklılığını ölçmek, birim alandaki verimini saptamak, bölge iklimine adaptasyon yeteneğini belirlemek, hastalık ve zararlılarına duyarlılığını tespit ederek sonuçlarını çiftçilerimizle paylaşarak bölgemiz tarımına en uygun tohum çeşidini belirlemektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı