REKLAMI GEÇ

Tavas’ta 11 yetiştiriciye koç dağıtımı yapıldı

Tavas’ta 11 yetiştiriciye koç dağıtımı yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesine’ kapsamında Tavas İlçesinde 11 yetiştiriciye toplam 30 baş pırıt ırkı koç dağıtımı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2017 Cuma, 14:36

Düzenlenen programa Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Ali Uzakgider, İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar ve Tavaslı koyun yetiştiricileri katıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “2011 yılında başlayan ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ her yıl ilçelerin talepleri doğrultusunda başvurular alınarak incelemeye tabi tutulmaktadır. 2017 yılı yapılan başvuruların neticesinde Tavas İlçesi Horasan, Kızılca, Vakıf, Ovacık ve Bahçe mahallelerindeki koyun yetiştiricilerine Pırıt koçu dağıtılması uygun görülmüştür. Horasan mahallemizden 1, Kızılca mahallemizden 5, Vakıf mahallemizden 1, Ovacık mahallemizden 3 ile Bahçe mahallemizden 1 yetiştiricimiz olmak üzere toplamda 11 yetiştiricimize “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında 30 baş Pırıt ırkı koç dağıtımı yapılmıştır. Dağıtımı yapılan koçlar Serinhisar ilçemizde Halk Elindeki Ülkesel Islah projesi uygulayan elit sürü sahibi üreticilerimizden alınıp, halka dağıtılmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı