REKLAMI GEÇ

Hububat tarlalarında süne alarmı verildi

Hububat tarlalarında süne alarmı verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bitki köklerinde emgi yaparak kurumasına neden olan çiftçinin kabusu süne zararlısına karşı ilkbaharın gelmesiyle birlikte mücadele başlattı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile ilçe müdürleri ile teknik elemanlara süne ile ilgili eğitim verildi. Üreticilere ise, SMS yoluyla zamanında ilaçlama için uyarıda bulunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2017 Perşembe, 10:03

Başta hububat tarlaları olmak üzere çiftçilerin kabusu olan süne zararlısına karşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mücadele başlattı. Bitki köklerinde emgi yaparak, kurumasına ve doğal olarak milyonlarca liralık ekonomik kayba neden olan süne zararlısı ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda alınabilecek tedbirler ve çiftçilere verilmesi gereken bilgiler görüşüldü.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte süne zararlısına karşı mücadele başlatıldığı bildirildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen teknik toplantıya Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ege Bölge Koordinatörü Ekrem Kaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz ile ilçe müdürleri ile teknik elemanlar katıldı.

DENİZLİ’DE 1 MİLYON 270 BİN DEKAR HUBUBAT EKİLDİ
Denizli’de 2017 yılında 695 bin dekar buğday, 575 bin dekar arpa olmak üzere toplam olarak 1 milyon 270 bin dekar hububat ekildiği öğrenildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hastalık ve zararlı mücadelesinde çiftçileri sms ile zamanında ilaçlama ilanları vererek uyarıyor. Kimyasal ilaçların toprak, su ve havada yarattığı olumsuzluklarının en aza indirilmesi için kültürel ve biyolojik çalışmalara da ağırlık veriliyor.

Toplantıda Sünenin biyolojisi, hububattaki zararı, ekonomiye etkisi ve doğal düşmanları hakkında bilgiler verildi. Sünenin yumurtalarını parazitleyip bozan yararlı böceklerin korunması için badem, kayısı, dut, akasya gibi ağaçların çoğaltılması ile kimyasal kullanılmadan biyolojik mücadele ile süne zararının önlenebileceğinin önemi vurgulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı