REKLAMI GEÇ

Katı atık tesislerini incelediler

Katı atık tesislerini incelediler

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ne teknik gezi düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2017 Pazartesi, 10:13

Geziye Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, şube müdürleri ve teknik elemanlar katıldı.

Katı Atık Bertaraf Tesisi teknik gezisine eşlik eden Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

Düzenli depolama sahasında oluşan çöp suyunun yapılan çalışmalarla yer altına sızmadan havuzlara aktarılıp orada buharlaştığını ifade eden tesis yetkilileri, “Yaklaşık 33,3 hektar alana kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri bünyesinde; Günlük ortalama 600-700 tonluk evsel atıkların taşındığı ‘Düzenli Depolama Sahası’, organik atıkların hava su ve sıcaklık yardımıyla parçalanarak toprak zenginleştirici malzeme haline getirilip yeniden değerlendiği ‘Pilot Kompost Tesisi’, Katı atık depolama sahasında biriken katı atıklardan ortaya çıkan çöp gazının kontrollü bir şekilde toplanarak enerjiye dönüştüğü ‘Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisi’, çevre ve insan sağlığını ciddi ölçüde tehdit eden tıbbi atıkların güvenli ve kontrollü bir şekilde toplanıp imha edildiği ‘Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisleri’ bulunuyor” dedi.

Teknik gezinin ikinci rotası Denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi oldu. Denizli’de arıtılmamış tek bir damla dahi su kalmayacak hedefiyle yola çıkılan tesis, Türkiye’nin en modern atıksu arıtma tesislerinden biri olarak görülüyor. Denizli’nin evsel atık suyu ile ön arıtmadan geçmiş sanayi atıkları bu tesiste arıtılıyor.

Tesis yetkilileri, sahip olduğu özellikler itibari ile Denizli’nin suyunun güvence altında alındığını ve Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan suyun tarımsal amaçlı kullanılıp içinde balık bile yetişebildiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı