REKLAMI GEÇ

Meyve çiçeklerini zirai don tehlikesinden korumak için büyük seferberlik

Meyve çiçeklerini zirai don tehlikesinden korumak için büyük seferberlik

Çiçek açan meyve ağaçlarını don vurmaması için hafta sonu Denizli’nin meyve bahçeleri adeta yangın yerine döndü. Duman ve ateşin ısısıyla bahçelerdeki ağaçlar ısıtıldı. Bazıları ateşin etkili olması için traktör ve kamyon tekerleği bile yaktı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2017 Pazartesi, 12:42

Meteoroloji Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta başta Denizli’nin yüksek kesimleri olmak üzere zirai don uyarısında bulundu. Geçen hafta sonu hava sıcaklığı meyve bahçelerinin bol olduğu yüksek kesimlerde 0 dereceyi buldu. Nisan ayında Denizli iki günlüğüne adeta kışı yaşadı.

Zirai don tehlikesi uyarısı yapılması ve havanın bir anda soğumasının ardından ise, çiftçiler soluğu havanın kararmasıyla meyve bahçelerinde oldu. Çiçek açan meyve ağaçlarının zirai dondan etkilenmemesi için bahçelerde irili ufaklı ateşler yakıldı. Ağırlıklı olarak odun ve saman yakılırken, bazılarının traktör ve kamyon tekerleği yaktıkları görüldü.

Meyve bahçelerinde ateş yakma işleminin ağırlıklı olarak gece saat 22.00 ile 01.00 ve 04.00 ile 07.00 arasında yapıldığı öğrenildi. Birçok üretici, ateş yakarak meyvelerini kurtarmanın sevincini yaşarken, yüksek kesimlerde ateş yakılmayan birçok bölgede ağaçların olumsuz etkilendiği öğrenildi.

Bu arada, yeni haftayla birlikte hava sıcaklığı da arttı ve mevsim normallerine dönüldü. Yarın (Salı) Denizli’de hava sıcaklığı gölgede 20 derece olacak. Çarşamba ve Perşembe günleri yağış görülüyor, ancak hava sıcaklığı 20 ile 22 derece arasında seyredecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı