REKLAMI GEÇ

Herkes bekledi, o beklemedi

Herkes bekledi, o beklemedi

Dünya Süt Günü kutlandı. Kutlama dolayısıyla Bayramyeri’nde kurulan stanttan dağıtım beklenirken, küçük bir çocuk annesinin kucağında daha fazla dayanamadı ve gözüne kestirdiği ilk süt kutusunu alıp içti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2016 Salı, 12:51

Dünya Süt Günü kutlamaları, Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıyla başladı. Toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, süt ile hayvancılık birliklerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

GAZLI İÇECEKLER YERİNE SÜT İÇİN
Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, süt tüketiminin insan sağlığı üzerindeki önemini vurguladı. Her gün bir bardak süt içilmesi önerisinde bulunan Kaygısız, “Süt, küçük yaşlarda kemiklerin gelişmesi, ileri yaşlarda ise kemik erimesine karşı önemli bir gıda maddesidir. Gazlı içeceklerden uzak durun. Onun yerine süt ve annelerinizin hazırladığı meyve sularını tercih edin. Ben öyle yapıyorum. Eve kesinlikle gazlı içecek almıyorum” dedi.

denizli-dunya-sut-gunu-ikrami-3

HOLLANDA ÖRNEĞİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ise, Avrupa ülkelerinde kişi başına 342 litre süt tüketilirken, Türkiye’de bu rakamın 150 litrede kaldığına dikkat çekerek, “Son yıllarda Türkiye’de süt üretiminin artmasına rağmen tüketim azdır. Bu nedenle çiftçilerimiz emeğinin karşılığını alamamaktadır. O nedenle günde bir bardak süt tüketmemiz hem sağlığımız hem de süt üreticilerini desteklememiz açısından önemlidir. Avrupa’nın en uzun insanları Hollanda’da. Süt ve süt ürünlerini çok tükettikleri için Avrupa’nın en uzun insanları orada yaşar. Siz de Hollandalılar gibi uzun boylu olmak istiyorsanız günde bir bardak süt içmelisiniz” diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen süt konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında Çardak Fatih İlkokulu’ndan Damla Nisan Hurma birinci, Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’ndan Beril Baştan ikinci, Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu’ndan Rumeysa Küçükaycan üçüncü oldu.

denizli-dunya-sut-gunu-ikrami-4

Şiir dalında birinciliği Kale Ortaokulu’ndan Lütfiye Karaayvaz, ikinciliği Darıveren Ortaokulu’ndan Beyza Cennet Kılıç, üçüncülüğü Denizli Görme Engelliler Ortaokulu’ndan Emre Keser kazandı. Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, altınla ödüllendirildi

denizli-dunya-sut-gunu-ikrami-2

7’DEN 70’E HERKES SÜT İÇTİ
Toplantının ardından Bayramyeri Meydanı’nda stant kurularak, ücretsiz süt dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Süt Üreticileri Birliği üyelerinin katıldığı bu etkinlikte küçük bir çocuk herkesin dikkatini çekti. Birçok kişi görevlilerin süt dağıtımını beklerken, annesinin kucağındaki çocuk, stantta gözüne kestirdiği süt kutusunu alıp içmeye başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı