REKLAMI GEÇ

Toprağın Sultanları Denizli’de

Toprağın Sultanları Denizli’de

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “Toprağın sultanları Projesi” kapsamında Antalyalı kadın çiftçileri ağırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2017 Pazartesi, 16:46

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün evsahipliğinde Antalya Döşemealtı İlçesi’nden 17 kadın çiftçi Denizli’deki üzüm işleme tesislerinde inceleme yapma fırsatı buldular.

Tarım sektörünün en önemli paydaşlarından birinin kadın çiftçiler olduğunu belirten Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, “Biz kadın çiftçilerimizi Toprağımızın Sultanları olarak isimlendirdik. Bu isimle de yeni bir proje hayata geçirdik. Her ay bir ilçemizden 19 kadın çiftçimizin herhangi bir ilimizin tarımsal kültürel tarihi zenginliklerini görebilmesi adına gezi düzenliyoruz. Bu ay da güzel ülkemizin müstesna illerinden Denizli’ye gezi düzenledik. Hedefimiz tarımda büyük yükü omuzlayan kadınlarımızın bulundukları yoğun iş temposundan birazcık da olsa sıyrılmalarını, yeni ve farklı yerler görmelerini ve motive olmuş bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak ” dedi.

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya ise Türk tarımının vazgeçilmez sahibi kadın çiftçileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek,”Tarım sektöründe önemli mesafeler almıştır. Şüphesiz bu gelişmede en önemli paylardan biriside kadın çiftçilerimizdir. Tarımın yapıldığı her neresi var ise orada kadınlarımız vardır. Sizler için ne yapsak azdır. Umarım bu günkü gezilerinizden memnun kalırsınız. Sizler her daim başımızın tacısınız” diye konuştu.

İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek geziye başlayan kadın çiftçiler, Kaklık’ta bulunan üzüm işleme tesisini inceledi, Pamukkale ve Denizli Çarşısı’nı gezerek güzel anılarla Denizli’den ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı