REKLAMI GEÇ

Denizli’de badem seferberliği

Denizli’de badem seferberliği

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, bakanlığın 2013 yılında başlattığı Badem Eylem Planı kapsamında orman yollarının kenarlarına badem dikimi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2015 Pazar, 17:40

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, 2013-2017 yılları arasında 27 Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında 8 milyon fidan dikilmesini amaçlayan Badem Eylem Planı kapsamında, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları devam ediyor. Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, bakım ve onarımı tamamlanan orman yolu kenarlarındaki meyilli alanlara bademler toprakla buluşturuldu.

denizli-badem-seferberligi-ic

Çalışmaları yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, “Acıpayam, Çal, Çameli, Denizli, Eskere, Tavas ve Uşak Orman İşletme Müdürlüklerimizde yeni orman yollarının, büyük onarım yapılmış yolların, ağaçlandırma ve rehabilitasyon sahalarındaki servis yollarının şevlerine Badem Eylem Planı kapsamında yapılacak olan badem ekimleri 2015 yıl sonuna kadar devam edecektir. Bu vesile ile yolların dolgu kısımları değerlendirilmiş olacaktır” dedi.

Korucu, bu çalışmalardan elde edilecek ürün ile yöre halkının ekonomik şartlarının iyileştirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı