REKLAMI GEÇ

Denizli’de tarıma sıkı takip

Denizli’de tarıma sıkı takip

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantılarda, Denizli’den ihraç edilen yaş meyve ve sebze ürünlerine ait Türk Gıda Kodeksi ve AB güncel MRL değerlerinin takip edilerek, alıcı ülke taleplerine uygun ürün yetiştiriciliği gerekliliği anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2017 Cuma, 10:32

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri’ hakkında yönetmelik ve Bitki Koruma Ürünleri Stok Takip Programı konusunda organize edilen bilgilendirme toplantıları tamamlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yakın gelecekte uygulanmaya başlayacak olan ‘Bitki Koruma Ürünleri Stok Takip Programı’nın tanıtımı ve programın içeriği hakkında periyodik olarak sektör paydaşlarına yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Denizli Ticaret Odası toplantı salonunda bitki koruma ürünleri reçete yazma yetki belgesi sahibi 266, 15 Şubat 2017 tarihinde il müdürlüğü toplantı salonunda da 120 bitki koruma ürünleri bayisinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri hakkında yönetmelik kapsamında paydaşların yetki ve sorumlulukları konuları ile yaptırımlar hakkında bilgiler verildi.

Bitki koruma ürünleri ile ilgili olarak, üretici kayıt defterlerinin kaydedilmesi, zararlı organizmalara karşı e-reçete düzenlenmesi, üretim/ithalat aşamasından üreticilerin kullanımına kadar olan tüm hareketlerinin izlenebilirliği, bayilerin kontrolü ve raporlama konuları işlendi.

Ayrıca Denizli genelinde 2016 yılında yaygın olarak görülen “Drosophiliasuzukii (Kanadı Noktalı Sirke Sineği), Ceratitiscapitata (Akdeniz Meyve Sineği), Erwiniaamylovora (Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Ateş Yanıklığı Hastalığı), Euzopherabigella (Ayva İç Kurdu), Alternariaalternata (Narda Kahverengi Leke Hastalığı) hastalık ve zararlıları ile Entegre Mücadele, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi konularında da uyarılarda bulunuldu.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, bitki koruma ürünlerinin zirai mücadele teknik talimatlarına uygun olarak tavsiye edilmesi, tüketici sağlığı ve çevrenin korunmasına yönelik olarak kalıntı ve izlenebilirliğinin sağlanması gerekliliğini vurgulandı.
Denizli’den ihraç edilen yaş meyve ve sebze ürünlerine ait Türk Gıda Kodeksi ve AB güncel MRL değerlerinin takip edilerek,alıcı ülke taleplerine uygun ürün yetiştiriciliği gerekliliğine dikkat çekildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı