REKLAMI GEÇ

Destek prim oranları belli oldu

Destek prim oranları belli oldu

İl Prim Komisyonu, 4 Nisan’da Vali Yardımcısı Mestan Yayman başkanlığında toplanarak ortalama destek primi ve verim miktarlarını belirledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2008 Salı, 00:00

2007 yılı ürünü kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, tane mısır, aspir ve zeytinyağı tarım satış kooperatifleri ve birlikleri ile diğer alıcılara satışında üreticilere destekleme primi ödenmesine ilişkin İl Komisyonu, İlçelerde ise İlçe Komisyonları kuruldu.

İl Komisyonu Vali Yardımcısı Başkanlığında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Ziraat Odaları Birliği, Sanayi Odalarının ildeki temsilcileri ile Ticaret Borsası temsilcilerinden oluşuyor. İlçe Komisyonları ise Kaymakamlar Başkanlığında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ve İlçe Ziraat Odalarının temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

Komisyona ait işlerin yapılması için Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde bir birim oluşturuldu.

Buna göre üreticiler; 2007 yılında ÇKS’ye yaptıkları başvuru doğrultusunda (özlük, ürün, arazi bilgileri) desteklemeden yararlanacaklar.

2008/14 no’lu uygulama tebliği gereğince; 4 Nisan tarihinde İl Prim Komisyonu Vali Yardımcısı Mestan Yayman başkanlığında toplanarak ortalama verim ve prim miktarları aşağıdaki şekilde tespit edildi:

Kilograma 2 Ykr destek primi verilecek olan tane mısırda dekara verim ortalama bin < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 kg olarak tespit edildi.

Kütlü pamukta ise sertifikalı tohum kullanıldığını belgeleyenlere 34,8 Ykr/kg, diğerlerine 29 Ykr/kg destekleme ödemesi yapılacak. Dekara ortalama verim 485 kg ve dekara kullanılan tohum miktarı ise 2 kg olarak tespit edildi.

Kilo başına 22 YKR prim verilecek olan kanolada ise dekara 300 kg verim tespit edildi.

           

Yağlık ayçiçekte prim miktarı 20 Ykr./kg. olup dekara verim 400 kg olarak tespit edildi.

Zeytinyağında ise prim 20 Ykr./kg olarak belirlenmiş olup, zeytinyağında dekara ortalama verim 270 kg olarak belirlendi.

            Üreticiler; İl veya İlçe Müdürlükleri kabul birimine başvuru sırasında;

            1- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

            2-Müstahsil makbuzunun aslı ve fotokopisi (Bu belgelerin asıllarının kaybolması durumunda; Tarişten alınanlar hariç noterden tasdikli örnekleri dikkate alınacaktır.)

            3-Borsa beyannamesinin onaylı nüshası.

            4- Pamuk ve soya fasulyesinde varsa tohumluk faturasının aslı.

5-Belirlenen belgeler; işlenen tarım arazisinin mülkiyeti eş,anne, baba ve çocuklarına ait ise maliklerin onayladığı muvaffakatname ve ürün satışı yapan kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneği isteniyor.

           

2007 yılı ürünü kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, kanola, soya fasulyesi ve aspir desteklemeleri için başvurular 7 Nisan 2008 tarihinde başlayıp, 15 Nisan 2008 tarihinde bitecek, tane mısır için ise 15 Nisan 2008 tarihinde başlayıp, 30 Nisan 2008 tarihinde sona erecek. Bu tarihlerden sonra yapılacak müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecek. Zeytinyağı için ise sıkma faturalarının teslimi 2 Haziran 2008 tarihinde, yine Zeytinyağı için alım satım belgelerinin teslim tarihi ise 1 Ekim 2008 tarihinde sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı