REKLAMI GEÇ

Devlet desteği Tarım Sigortasını 4’e katladı

Tarım sigortaları yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 291’lik artış kaydederek, prim üretimini dörde katladı. Yüzde 50 devlet desteği ve meyvelere verilen don teminatı, artışı meydana getiren etkenler olarak göze çarpıyor. TARSİM, kuraklık ve lokal sel gibi teminatların önümüzdeki yıllarda verilebileceğini açıklarken, Tarım Sigortaları Vakfı, acentelerin bu branşa daha fazla önem vermelerini sağlayacak kredi sistemi geliştiriyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Sigorta sektöründe DASK ve TRAMER gibi sektör için faydalı kurumların ardından kurulan TARSİM tam bir yıl önce tarım sigortalarında havuz sistemiyle hizmet vermeye başladı. TARSİM ile birlikte daha önce tarım sigortalarında faaliyet yürütmeyen birçok şirket bu branşta iş yazmaya başladı. Devletin de çiftçilerin ödediği prime yüzde 50 katkıda bulunduğu Tarım Sigortaları Havuzu’nun kurulmasının üzerinden 12 ay geçti ve 2006 ile 2007 yıllarının ilk üç aylık kıyaslanabilecek duruma geldi.

ÜÇ AYLIK ÜRETİM 40 MİLYON YTL’YE YAKLAŞTI

TARSİM uygulamasının henüz başlamadığı 2006’nın ilk üç ayında tarım sigortası prim üretimi 9 milyon 792 bin YTL olarak gerçekleşmişti. TARSİM’le birlikte 2006 yılının haziran ayında poliçe kesilmeye başlandı ve 2007’nin ilk üç ayında 38 milyon 306 bin YTL’lik prim üretildi. Yani yüzde 50 devlet desteğinin devreye girmesiyle birlikte tarım sigortaları prim üretimi dörde katlandı. Artışın yüzdesel ifadesi ise 291 olarak gerçekleşti. Tarım branşının sektörün toplam prim üretimine oranı 2006’nın ilk üç ayında binde 42 iken, 2007’nin aynı döneminde yüzde 1.35’e yükseldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı