REKLAMI GEÇ

Ege’nin en pahalı sütü Denizli’de!

Ege’nin en pahalı sütü Denizli’de!

Denizli süt ihalesi yapıldı. Litresine Balıkesir’de 48.5, Çanakkale’de 48.7 Yeni Kuruş verilen süt, Denizli’de 49 Yeni Kuruşa üreticiden toplanacak.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Süt İhalesi, Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Varol başkanlığında yapıldı. Ege Bölgesi’nde Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Denizli’de yapılan süt ihaleleri sonucu, süte en yüksek fiyat Denizli’de verildi.

Kooperatifler Birliği’ne bağlı, 150 süt toplama kooperatifinin sütü, 3 aylık dönem içerisinde, 49 Yeni Kuruş’tan işlem görecek. Yılda 4 kez, üç ayda bir yapılan süt ihalesi,

Denizli, Sakarya, İzmir, Antalya ve Uşak’tan toplam 7 firmanın katıldığı ihalede, süt üreticileri, Türkiye’de her yıl süt fiyatlarının gerilediği bir dönemde olunması ve geçen dönemlerde diğer illere göre daha fazla zam almaları nedeniyle, 49 Yeni Kuruş’a razı oldu. Balıkesir’de 48.5, Çanakkale’de 48.7 Yeni Kuruş’a alıcı bulan süt, Denizli’de 49 Yeni Kuruş’tan alınacak.Bursa’da yapılacak süt ihalesinde de Denizli fiyatının baz alınacağı belirtildi. Denizli, bu ihale sonucunda, Ege Bölgesi’nde sütü en pahalıya satan il oldu.

Denizli Hay-Koop Birlik Başkanı Mehmet Varol, “Bu ihale ile sütün fiyatını belirledik. Denizli’nin en ücra köşesi ile merkezine bağlı köyünde de süt 49 Yeni Kuruş’a satılacak. Farklı fiyat uygulamalarının yapılması durumunda, birlik olarak yaptırım hakkımız var. Süt sanayicilerinden bu konuda taahhütname aldık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı