REKLAMI GEÇ

ESK Besicilerle buluştu

ESK Besicilerle buluştu

Et ve Süt Ürünleri Kombina Müdürlüğünün faaliyete başlamasının ardından Denizli Valiliği’nde besicilerle toplantı yapıldı. Vali Abdülkadir Demir, kombina kurulması ile birlikte et fiyatlarında istikrar sağlanacağını, bunun hem üretici hem de tüketici lehine olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2014 Perşembe, 13:07

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Et ve Süt Kurumu Kombinası ile üretici arasında nasıl bir işbirliği yürütüleceği ele alındı. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve Et ve Süt Ürünleri Kombinası Müdürlüğü yöneticileri ile besiciler katıldı.

ESK kombinasının Denizli için önemli bir yatırım olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “20 milyon yatırım ile Türkiye’nin en iyi kombinası Denizli’de inşa edildi. Geçtiğimiz günlerde de işlemleri tamamlanarak teslim alındı. Bu noktadan sonra kombinanın da iyi bir şekilde çalışması ve üreticimizin de yararına olacak işbirliğini sağlamak için bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Türkiye’nin en büyük besi tesisinin Denizli’de olduğunu belirten Vali Abdülkadir Demir, “Denizli tarım ve hayvancılıkta önde olan illerden birisi. Hayvancılık konusunda da tüm Türkiye’de değil Avrupa’da da en büyük tesis Denizli’mizde kuruldu. Bizim konumuz süt sığırcılığı değil özellikle etle ilgili ne yapılabiliriz onu paylaşacağız. 2013 yılı ile 2014 yılı arasında büyükbaş hayvancılıkta oldukça önemli gelişmeler yaşanmıştır. Büyükbaş hayvan sayımız 2003 yılında 79 bin 522 iken, 254 bin 278 başa ulaştı. Küçükbaş hayvan varlığımız ise 351 bin 408 iken, 596 bin 401 başa ulaşmıştır. Hayvan sayılarındaki bu artış ilimizi et ve süt üreten bir üs haline gelmiştir. İlimiz işletmelerin dağılımına bakıldığında ağırlıklı olarak süt üretimine yönelik olduğu görülüyor” dedi.

En büyük besi işletmesinin Honaz Kızılyer’de olduğunu belirten Vali Demir, “Denizli’de 8600 ton sığır eti ve 5007 ton küçükbaş eti olmak üzere yıllık 13 bin 624 ton kırmızı et üretimi yapılıyor. İl dışına kesim için gidenler de bu rakama dahil edilecek olursa ilimizin kırmızı et üretimi 26 bin 234 tondur. İlimizde bir adet birinci sınıf mezbaha kombina, 10 adet ruhsatlı mezbaha, 20 adet et işletme tesisi 8 adet kanatlı etin soğuk depo tesisi ve şu anda da yeni faaliyete başlayan et ve süt kurumuna ait günlük 150 baş sığır ve 400 baş küçükbaş kesim kapasitesi olan et kombinası vardır. Et ve süt kombinasının ilimizde kurulması özellikle et fiyatlarının oluşmasında dengeyi sağlamada büyük katkı sağlayacaktır. Bundan fiyat istikrarsızlığı nedeniyle mağduriyet yaşayan üretici de kazançlı çıkacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı