REKLAMI GEÇ

Gemici: İhmalin faturası ağır oldu

Gemici: İhmalin faturası ağır oldu

Denizli, yağışlı kış mevsiminin ardından ilkbahara da yağışlarla girerken, meydana gelen taşkınlar binlerce dekar tarım alanlarında zarara yol açtı. Çürüksu havzasındaki taşkınlar nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu belirten Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, taşkınların yoğun yağışlardan değil, zamanında ıslah çalışması yapılmamasından kaynaklandığını iddia etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2015 Salı, 15:58

Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve Başkan Yardımcısı Mahmut İlkimen, su taşkınlarının meydana geldiği Çürüksu havzasındaki arazilerde incelemelerde bulundu. Çiftçilerle görüşen Gemici, burada yaptığı açıklamada, taşkınlardan hububat ekili binlerce dekar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Şu anda zarar gören tarım alanıyla ilgili net bilgi elde edilemediğini belirten Gemici, “Özellikle altını çizerek söylüyorum; taşkının sebebi Çürüksu havzasında ıslah ve temizleme çalışmasının zamanında yapılmamasıdır. Bu çalışma zamanında yapılmış olsaydı, bugün bu araziler sular altında kalmayacaktı. Çünkü diğer taraflarda, yani temizlenen bölgelerde böyle bir sıkıntı yok. İlk belirlemelere göre, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde yaklaşık 10 bin 100 dekarlık alanda zarar var. Bunun bir bölümü hububat, bir bölümü yonca ekili alan. Suların çekilmesiyle birlikte gerçek hasar ortaya çıkacak” dedi.

denizli-curuksu--su-taskini-tarla-hasar-ic

YALNIZCA YÜZDE 30’UNU KARŞILIYOR
Çiftçilerin ürünlerinin sigorta kapsamında olmasına rağmen, TARSİM’in yalnızca zararın yüzde 30’unu karşıladığını belirten Gemici, “TARSİM sigortasını yaptırmış olan çiftçilerin mağdurları giderilmelidir. Ayrıca, en kısa zamanda da Çüruksu yatağının temizliği ve ıslah çalışması yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı