REKLAMI GEÇ

Genç çiftçilere hayvan desteği tamamlandı

Genç çiftçilere hayvan desteği tamamlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ programı kapsamında 44 çiftçiye toplam 1.628 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2018 Pazartesi, 16:44

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ programı çerçevesinde daha önce 15 ilçede toplam 1.295 adet koyun dağıtımı yapıldı. Son olarak Tavas, Kale ve Pamukkale ilçelerine olmak üzere 9 genç çiftçiye kişi başına 35’er koyun ve 2’şer adet koç olmak üzere toplam 333 küçükbaş hayvan verildi. Toplamda Denizli’de 44 genç çiftçiye 1.628 adet koyun dağıtımı yapılarak küçükbaş hayvancılık projesi tamamlandı.

Denizli hayvan pazarında gerçekleştirilen dağıtım töreninde açıklama yapan İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, projenin tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusunun istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

Proje kapsamında uygulanacak diğer destekler hakkında bilgi veren Erkaya, Denizli’de genç çiftçi projesi kapsamında toplam 210 adet proje için 6 milyon 300 bin lira destek verileceğini söyledi. Bunlardan bitkisel üretimle alakalı 47 projenin gerçekleştirdiğini belirten Erkaya, hayvancılık ile ilgili projelerde ise 44 genç çiftçiye 1.628 koyun ile 2 genç çiftçiye 74 keçi dağıtımının tamamlandığını kaydetti. Büyükbaş hayvancılık projesinde ise hak sahibi olan 117 genç çiftçiye 702 büyükbaş sığırın önümüzdeki günlerde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün planı çerçevesinde teslim edileceğini vurguladı.

Konuşmanın ardından kura ile hak sahiplerine koyunları teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı