REKLAMI GEÇ

Gündem sürdürülebilir tarım

Gündem sürdürülebilir tarım

“Büyük Menderes Havzası’nda Sürdürülebilir Tarım” Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantılarda ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2017 Cumartesi, 16:45

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi ve Doğayı Koruma Vakfı(WWF) tarafından ortaklaşa hazırlanan “Büyük Menderes Havzası’nda Sürdürülebilir Tarım” konulu iki günlük toplantıya, İl Müdür Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. İbrahim Duman, Dr. Burçak İşçi ve Dr. Nihal Acarsoy Bilgin, Doğayı Koruma Vakfı(WWF) temsilcileri, STK temsilcileri, teknik personeller ve önder meyve ve bağ üreticileri katıldı.

İlk gün toplantılarında Prof. Dr. İbrahim Duman, Prof.Dr. Hakan Geren, Dr. Burçak İşçi, Dr. Nihal Acarsoy Bilgin, Dr. Ülfet Erdal tarafından Havzanın su kaynaklarının korunması, durumu, sürdürülebilir kullanımı ve tarım sektörüne yönelik riskleri, Sürdürülebilir Tarım konusunda farkındalık yaratma ve kapasite geliştirme çalışmaları, Sürdürülebilir Tarımda uygulamaya geçiş potansiyeli, Ürün hastalık ve zararlılarına karşı kullanılan modern mücadele yöntemleri, Doğru gübreleme, aşırı gübre kullanımının doğaya, çevreye ve su kaynaklarına yönelik olumsuz etkileri konularında bilgiler verildi.

İkinci günde ise pamuk ve mısır üretimi ele alındı, üreticilere dikkat etmeleri gereken konular ve rekolte ile kaliteyi artırmanın yolları anlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı